Slabosť pre Šotha

Správa, že riaditeľ SND Ondrej Šoth odstúpil, vyvolala u viacerých ľudí akýsi zvláštny optimizmus. Majú sa čomu "radovať"?

22.09.2011 22:00
debata (3)

Minister kultúry Daniel Krajcer vyslal signál, že mu dobrovoľné odstúpenie riaditeľa vyhovuje. Nemusí ho odvolať a artikulovať očividné zlyhania. Veď stačí vymenovať štatutára. Ale ak je štatutárom človek, ktorý stojí za radom prešľapov odhalených ministerskou kontrolou, žiadne upokojenie situácie, sľubované Šothom, nenastane.

Naopak, Milan Vajdička, ešte včera šéf technicko-prevádzkového úseku a dnes dočasne poverený vedením SND, asertívne protestuje proti výsledkom Krajcerovej kontroly. Všetci, na ktorých kontrola vrhá nepriaznivé svetlo, tak získali čas.

Čas, ktorého v týchto dňoch samotný Krajcer zjavne nemá nazvyš. Vlečúcu sa kauzu SND odbil v niekoľkých minútach. Sľúbil prísnu nápravu, aby vzápätí vymenoval práve Vajdičku a poponáhľal sa na zasadnutie vlády, kde v týchto dňoch reprezentuje viac SaS ako kultúru.

No v turbulentnej chvíli, keď si jeho strana zaumienila zničiť celý euroval, si ani ostrieľaný Krajcer nemusí všimnúť, ako sa mu niekto za chrbtom vysmieva. Pred očami celej verejnosti. Minister poslal kontrolu? Je zničujúca? No a čo, vymeníme šéfa za podriadeného. Bude ako nebolo.

Otázka je, či ešte ide o ministrovu nevšímavosť, alebo slabosť. Pre Šotha a jeho ľudí.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba