Zunovaný príbeh

Členom Rady Audiovizuálneho fondu sa očividne nechce prísť o zvýšenú pozornosti médií. Asi sa im páči aj kritika nezávislých producentov, ak si za svoju predsedníčku zvolili práve Petru Kolevskú.

19.10.2011 22:00
debata

Keď si táto producentka vlani spolu s vtedajším predsedom fondu Patrikom Paššom odsúhlasili hneď v prvom kole na vlastné projekty 20 percent pridelených financií z programu Podpora vývoja, tvorby a produkcie audiovizuálnych diel, obaja tvrdili, že skutočne kvalitné koncepty si vyžadujú aj vysoké náklady.

Nasledoval prirodzene škandál. Pašš fond dobrovoľne opustil, Kolevská zostala, a zjavne sa jej to oplatilo.

Kým z obrazoviek RTVS za krátky čas odíde do stratena seriál Zlomok sekundy (stál celkovo takmer tri milióny eur), scenáristka tohto diela, Petra Kolevská, môže uvažovať o jeho kvalite z novej pozície šéfky Rady AVF. A to celé dva roky.

Ak zapneme pomyslený gombík, aby sa rozsvietila obrazovka fondu, prihovorí sa nám nová predsedníčka slovami, že chce prispieť k ozdraveniu vzťahov v audiovizuálnom priestore.
Aj na Vianoce si diváci opäť pozrú Perinbabu, aby ich dojal príbeh Alžbetky v Jakubiskovom fil­me.

Sú rozprávky, ktoré sa nezunujú, a príbehy, ktorým človek uverí vždy odznovu a rád. Patrí medzi ne aj príbeh tohto zvolenia?

debata chyba