Spása pre Slovensko?

Mám známeho, novinára dôchodcu. Aby neruinoval zo svojho dôchodku naše obchody, prispel k obratu, po nociach si privyrába ako nočný strážnik. A tak má čas vymýšľať projekty na spásu Slovenska. A predstavte si, čo vydumal.

24.04.2009 13:01
debata

Keby Radičová so sympatizujúcimi troskami SDKÚ založila takú liberálno-sociálnu stranu (samo osebe podivná kombinácia, ale Iveta by to dokázala), mohla by zjednotiť do predvolebnej koalície Martinákovú.

Programových rozdielov máličko. Mohla by pribrať aj Sulíka, ak by zľavil z liberálnosti, ktorá sa stala príčinou krízy a vo svete sa dnes nenosí. Ešte sa nabudúce k problému vrátim. Mohla by pribrať aj črtajúce sa nekonfliktné Bugárovo krídlo SMK. Hrušovského KDH by sa nepridalo, ale Figeľovo možno. Takáto predvolebná koalícia, vzdialene pripomínajúca niekdajšiu SDKÚ, nezaťažená korupciou a zlodejčinou, by mala šance získať 15, ale možno aj 30 percent voličov, otrávených súčasnou i dávnejšou situáciou.

A víťaz Fico so svojimi 35 percentami by stál pred dilemou. Vybrať si po voľbách doterajších problematických partnerov, alebo nepoškvrnených nových, ktorí by mu nevyrábali sústavné blamáže a nevydierali ho. Čo hovoríte? Možno by to mohli byť konečne príjemné štyri roky pre Slovensko, nie? Iveta Radičová, dokázali by ste to?

debata chyba