Únik

Unikli ďalšie šokujúce informácie: Rozpálené kachle sú horúce. Takto si americký zabávač Stephen Colbert zavtipkoval na účet servera Wikileaks, ktorý zverejnil desaťtisíce utajených vojenských hlásení z Afganistanu.

01.08.2010 16:07
debata (3)

Prehŕňajúc sa tisícami správ sa možno dozvedieť o mŕtvych civilistoch, tajných komandách i dvojitých hrách pakistanskej tajnej služby. V krátkosti: nič, o čom by sa doteraz nevedelo.

Americký Pentagon však vypenil, únik považuje za ohrozenie národnej bezpečnosti. Iste, pri troche kreatívneho myslenia sa dajú nájsť rôzne možnosti zneužitia. Jednou zo správ napríklad bolo, že teroristi uvažovali o otrávení zásob piva, smerujúceho do amerických táborov. V stohu hlásení zase jedno vyvracia populárny fakt a obľúbené pivo generála Stanleyho McChrystala nie je Bud Light s limetkovou príchuťou, ale mexické pivo Dos Equis. Ak je na tomto vtipe čo len trocha pravdy, tak si šikovný terorista dá dve a dve dohromady a…

Neskoro. McChrystala minulý mesiac prezident Barack Obama odvolal, pretože generál sa sám dopustil úniku informácií. Vyhlásil, že viceprezident Joe Biden a americký veľvyslanec v Afganistane sú neschopní.

To sú tiež veci, ktoré všetci vedia, ale je zakázané o nich hovoriť.

3 debata chyba