Terorista

Sláva má aj svoju tienistú stránku. Meno Juliana Assangea, austrálskeho hackera a zakladateľa organizácie Wikileaks, je síce slávne na celom svete, no jeho činnosť mu nepriniesla len obdivovateľov. Priaznivec absolútnej otvorenosti vlád, ktorý sa netají svojím antiamerikanizmom, získal dvoma poslednými kúskami aj pomerne rozsiahlu skupinu ľudí, ktorí by ho najradšej navždy umlčali.

05.12.2010 13:43
debata (4)

Po tom, čo sa objavili stovky záznamov z afganskej vojny, Assange pustil do sveta aj diplomatickú komunikáciu medzi Washingtonom a americkými ambasádami na celom svete.

Poníženie Ameriky do biela rozzúrilo aj Sarah Palinovú, bývalú viceprezidentskú kandidátku, ktorá si o dva roky brúsi zuby na Biely dom. Tá Assangea označila za teroristu a žiada, aby k nemu Spojené štáty tak i pristupovali.

„Je to protiamerický agent s krvou na rukách. Prečo ho neprenasledujeme s rovnakou vervou ako vodcov Al-Kajdá a Talibanu?“ hľadala odpovede na svojej facebookovej stránke.

Možno by niekto Palinovej mohol povedať, že vodcovia Al-Kajdá a Talibanu sú Usama bin Ládin a mulla Muhammad Umar. Obaja unikajú už desať rokov a nezdá sa, že by sa to skoro zmenilo.

4 debata chyba