Revolúcia

Arabské domino padá. Tuniský diktátor v exile sleduje, ako mu postupne po svete konfiškujú nakradnuté majetky, Jordánčania radšej preventívne znížili ceny, v Jemene prezident vyhlásil, že nechce byť zakladateľom dynastie a v Egypte proti demonštrantom nasadili jazdcov na ťavách. Len líbyjská doštička stojí ďalej.

06.02.2011 18:45
debata

Nedávno talianska vláda zorganizovala v rámci regionálnej pomoci školenie pre vojenských a policajných potápačov, aby pomáhali odhaľovať zásielky pašovaných drog už pred hranicami Európskej únie.

Po teoretickej časti nastali problémy – líbyjského účastníka nie a nie dostať do bazéna. Inštruktor sa s tým nebabral a hodil ho do vody nedobrovoľne. O chvíľu však už Líbyjčana musel polomŕtveho vyťahovať a kriesiť.

Vyšetrovanie ukázalo, že nádejný potápač nielenže nevie plávať, ale nie je ani vojak či policajt. Do Ríma ho poslal na dovolenku jeho bratranec, ktorý mal na líbyjskom ministerstve na starosti výber kandidátov.

Pobúrení Taliani incident oznámili líbyjským úradom. Z Tripolisu obratom prišla odpoveď: veď keď už je tam, tak ho aspoň naučte plávať.

No uznajte, zadarmo plavecký kurz v Ríme. Kto už by protestoval proti takej vláde?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba