Pánovi staronovému premiérovi z Horného Výplachu - 6. diel

Aj v Hornom Výplachu sledovali metylalkoholovú aféru v Čechách a zhodli sa, že rozdelenie Česko-Slovenska bolo správne. Inak by aj u nich mali prohibíciu.

12.10.2012 12:00
Rasťo Piško Foto:
Rasťo Piško číta 6. List staronovému premiérovi.
debata (1)

A tak, zatiaľ čo sledovali slepého Norberta, ktorý testoval český alkohol, ani si dedinčania nevšimli, že premiér začal konsolidovať verejné financie. Kožkár Gábriš im vysvetlil, že slovo „konsolidácia“ v skutočnosti znamená zdražovanie.

S jediným rozumným návrhom prišiel starosta Karol, ktorý navrhuje, aby sa celá dedina vysťahovala na Belize. Harmonikár Norbert už zložil aj hymnu belizských Slovákov, ktorá sa volá „Belize, Belize, kto po tobje idze?“ Skrátka, budú si sedieť v krčme U Mella, alebo U Mišenku, voziť sa na golfových vozíkoch ako takí Gréci, a „vy si tu konsolidujte do aleluja…“

Pán premiér, odkážte pánu prezidentovi, nech na seba dáva pozor, píšu ďalej v Liste staronovému premiérovi. "Po tom, čo sa stalo v Čechách Klausovi, by si mal vymeniť ochranku a namiesto trubača Mareka, povolať harmonikára Norberta, ktorý je síce slepý, ale zato má nepriestrelnú harmoniku.

Viac sa o dianí v Hornom Výplachu dozviete, ak si pozriete video – list číta Rasťo Piško.

1 debata chyba