Bezradnosť či zrada?

Bojovníci tzv. Islamského štátu sa tlačia do Európy, pretože ich cieľom je podmaniť si svet a vládnuť v ňom podľa svojich pravidiel. EÚ zachraňuje imigrantov z Afriky a Ázie, naťahuje sa o kvóty, ktoré chce prideliť jednotlivým členským krajinám, a je bezradná.

25.05.2015 14:15
debata

Upokojuje nás, že chýry o prieniku islamských teroristov na starý kontinent sú nadnesené. Namiesto toho by sa mala pokúsiť o nepriedušné uzavretie hraníc a riešiť problematiku imigrantov v spolupráci s africkými a arabskými štátmi na ich pôde. Výčitky typu, že nás netrápia zmarené životy na úteku, sú nezmyselné. Európania sú vysoko civilizovaní ľudia, ktorí majú súcitu azda až nadmieru.

Ale kto bude súcitiť s nami, keď nám prívrženci IŠ začnú unášať ženy, aby im rodili ďalších bojovníkov, zabíjať mužov, deti a starcov, ako to robia na Blízkom východe? Zaoberá sa vysoká politika takouto možnosťou? Nemáme tušenie, koľko ich už v Európe žije. Až keď sa zorganizujú a udrú raz tam, raz inam, rozsejú smrť, bolesť a strach, spôsobia chaos ako v Sýrii, Iraku, Líbyi či Jemene, budeme sa čudovať, kde sa tu vzali. Ale to bude neskoro.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kvóty pre cudzincov #migranti #Islamský štát