Pokus o zlý žart

Každému odberateľovi energií a vody určite nabehla husia koža pri zistení, že sa na tento rok majú dvíhať ceny napriek tomu, že regulačný úrad ohlásil ich znižovanie.

21.01.2017 17:00
debata

Zároveň sa vynára aj otázka, ako je to možné, aby niekto z vládnej úrovne vypustil k spotrebiteľom do života takéto rozhodnutia. Nie je predsa mysliteľné, aby si ktosi robil osobnú agendu v rozpore s uzneseniami vlády a opatreniami, ktoré boli zahrnuté aj do programového vyhlásenia v oblasti posilnenia sociálneho rozvoja.

Azda najväčším prekvapením boli zverejnené dôvody zvyšovania poplatkov. Pri náraste ceny elektriny s odôvodnením nainštalovaného typu ističa by mali dodávatelia najskôr predložiť užívateľom výsledok analýzy vplyvu rozdielnych typov ističov na spotrebu a na základe toho stanoviť primeranú cenu. Vodári stanovili ceny na základe priemeru vodomera, čo je prinajmenšom snaha urobiť z užívateľov hlupákov. Veď cena za spotrebu vody je jasne stanovená od jej skutočnej spotreby a nie od toho, cez aký vodomer mi preteká spotrebovaná voda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energie #voda