Divadielko

"Zrušenie” Mečiarových amnestií bolo len divadielko, ktorým sa naši vládni predstavitelia rozhodli nakŕmiť slovenskú verejnosť.

11.04.2017 16:00
debata (4)

Robert Fico bol vo svojom postoji k rušeniu amnestií 20 rokov konzistentný. Bolo by naivné myslieť si, že z večera do rána ho "osvietilo” a zrazu sa chce porátať s tým zlým "fuj” Mečiarom. Obávam sa, že je to presne naopak.

Pod ťarchou Kováčovho úmrtia, vyhlásenia právnikov, filmu či prieskumu verejnej mienky musel predseda Smeru konať. Hodil udičku 60 % percentám svojich voličov, ktorí boli za zrušenie amnestií – aha, veď mi ich chceme zrušiť. Pozrime sa však detailnejšie na niektorých členov Ústavného súdu, ktorý bude mať v najbližších dňoch väčšie právomoci ako 150 našich volených zástupcov. Jeho predsedníčkou je Ivetta Macejková. Tá Macejková, ktorú do funkcie vybral priamo Ivan Gašparovič (v čase únosu predseda parlamentu v tričku HZDS). Medzi sudcami sa nachádza aj pán Brňák, dlhé roky verný člen Mečiarovej družiny v parlamente a obhajca amnestií. A dalo by sa takýmto spôsobom pokračovať. Títo ľudia majú nezaujato rozhodovať? Som presvedčený, že Robert Fico má hlasy na Ústavnom súde dobre spočítané a nehrozí, že by zrušenie amnestií prešlo.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Mečiarove amnestie