Čo po oslavách SNP

Tohtoročné oslavy SNP poukázali na vážnosť situácie v našej krajine.

30.08.2017 19:48
debata

Nárast extrémizmu môže ovplyvniť výsledky volieb do VÚC, a to práve v regióne, kde sa SNP začalo. Aj na toto niektorí upriamili pozornosť a vo svojich príhovoroch pred účastníkmi osláv zdôrazňovali, že nie je správne, aby obetované životy ľudí dnes pošliapali tí, čo sa klonia k vyznávaniu nacistických praktík.

Aký to bude mať dosah a či najmä mladá generácia pochopila tento odkaz správne, ukáže čas a výsledok volieb. Je však potrebné povedať, aký odkaz vysielajú najvyšší ústavní činitelia, keď uprednostňujú prísne stranícke záujmy svojich politických strán či skupín, ktoré sú niekedy v rozpore s tým, čo chcú ľudia – teda ich voliči. To, čoho sme boli svedkom v uplynulých dňoch zo strany vládnucej koaličnej strany SNS, najmä od jej predsedu, nebolo tým pravým orechovým, čo by fašistické chúťky v skupine niektorých ľudí oslabilo. Ani dnes to nie je inak. Vyjadrenia niektorých koaličných poslancov za stranu SNS ohľadom odvolávania ministra práce nehovoria o tom, že by mali záujem upokojiť situáciu a nedovoliť posilňovanie extrémistických síl.

Už najbližšie dni budú vážnou skúškou a ukážu, ako úprimne to mysleli zástupcovia štátu v príhovoroch k účastníkom osláv. Ako sa dokážu spojiť, ako si vážia odkaz SNP, túto krajinu a ľudí v nej. Je veľká škoda, že práve v tejto oblasti dlh vzrástol a my len dobiehame, čo sme zameškali ešte vlani či predvlani. Lebo si musíme priznať, že stále nám chýba ten povestný krôčik, ktorým sa pohnúť dopredu. A to najmä v dôsledku nerozvážneho konania samotných vládnucich strán.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SNP