Nedôstojné správanie

Oslavy 73. výročia SNP v Banskej Bystrici opäť ukázali, že istým skupinám ľudí nič nie je sväté. Už nestačí, že náckovia a Tisovi pohrobkovia vykrikujú alebo vypisujú na sociálnych sieťach, že SNP bolo komunistickým pučom namiereným proti samostatnému Slovensku. Skupinka darebákov sa rozhodla, že priamo naruší oslavy.

04.09.2017 16:00
debata

Kým pri privítaní prezidenta republiky ľudia dôstojne zatlieskali, pri ďalších dvoch ústavných činiteľoch niektorí nedôstojne hučali a vykrikovali. Nie je nikde napísané, že každý musí mať rád Roberta Fica alebo Andreja Danka, ale taká vážna udalosť, akou sú celoštátne oslavy SNP, si vyžaduje aj dôstojné správanie.

Časť prítomných extrémistov grobianskym pokrikom na predsedu vlády a parlamentu sa snažila zneužiť túto udalosť na svoje špinavé ciele. Čo na tom, že sa s pietou spomínalo na padlých aj žijúcich účastníkov Povstania a ich spoločný boj za slobodu, oni si potrebovali zakričať. Neobstojí tvrdenie, že je sloboda prejavu a každý má právo vyjadriť svoj názor. Sloboda prejavu nemôže byť a ani nie je bezbrehá. Aj prejavy politických názorov musia mať istú, povedzme, európsku kultúru. V opačnom prípade nepatria na verejnosť.

Tohtoročné oslavy SNP napokon opäť ukázali, že občania Slovenska si vážia hrdinstvo bojovníkov proti fašizmu, ktorí v rozhodujúcej chvíli prejavili svoje odhodlanie postaviť sa proti zlu so zbraňou v ruke hoci aj za cenu najvyššiu. Nič na tom nezmenilo nedôstojné hulákanie nespratníkov, ktorí jednoducho nepatria medzi slušných ľudí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oslavy SNP