Všeobecne prospešní kotlebovci

Posledné roky sa neonacistická scéna naučila šikovne maskovať. Za pánsky kartársky klub, za slušivý bystrický župan, za zamestnancov BSK. Keď jej v roku 2006 zrušil Najvyšší súd politickú stranu, zamaskovali ju za občianske združenie. A v týchto dňoch môžete tomuto združeniu venovať svoje dve percentá z dane.

26.02.2014 18:00
debata

Cieľom zavedenia asignácie pritom bolo umožniť získavať podporu organizáciám, ktoré vykonávajú všeobecne prospešnú činnosť. Podľa registra občianskych združení je oblasťou činnosti združenia Slovenská pospolitosť, citujem: „iné združenia.“ Teda nič, čo zákon o dani z príjmov pri asignácii percenta z dane spomína. Nech je to akokoľvek, je zarážajúce, že tento štát umožňuje z daní financovať aj združenie zjavne vychádzajúce zo súdom rozpustenej politickej strany, ktorá fungovala v rozpore s ústavou. Aj toto združenie sa v roku 2008 usilovalo ministerstvo vnútra rozpustiť pre „podnecovanie nenávisti a neznášanlivosti z národnostných, rasových, náboženských a politických dôvodov, čím sleduje dosahovanie svojich cieľov spôsobmi, ktoré sú v rozpore s Ústavou SR a zákonmi.“

Žiaľ, iba sa usilovalo. Dnes je už asi všetko v poriadku a činnosť pospolitosti sa zrejme považuje napríklad za snahu o zachovanie kultúrnych hodnôt či nebodaj za ochranu ľudských práv. Aj to je ďalším signálom, ako šikovne sa ľudia, ktorí s radosťou kopú do maďarských študentiek či zákazníkov alternatívnych klubov, dokážu legitimizovať. Ak im to prejde, Kotleba v župane bude naším najmenším problémom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BSK #Marian Kotleba