Vegánske peripetie

Bratislava nedávno zažila ôsmy ročník Vegánskych hodov a tisícky návštevníkov a návštevníčok sa zoznámili s udržateľnou a ohľaduplnou kuchyňou, ktorá neobsahuje živočíšne výrobky ako mäso, mlieko, vajcia či med.

04.10.2016 11:00
debata

Ochutnať tak mohli vegánsky segedín, burgre, ale aj exotickú indickú kuchyňu či donuty z ponuky desiatok reštaurácií, kuchárskych talentov a neziskových organizácií. Spoznať mohli aj kozmetiku netestovanú na zvieratách či kampane proti cirkusom a kožušinovým chovom. Jeden z najväčších vegánskych festivalov v strednej a vo východnej Európe sa tak podarilo zrealizovať vo veľkom štýle aj bez podpory mesta. To sa, naopak, tento rok rozhodlo vybavovať triviálne povolenie podujatia neuveriteľných 108 dní, čím takmer znemožnilo jeho realizáciu. Najväčšou prekážkou pre rozvoj udržateľného stravovania a reprezentáciu mesta Bratislava vo svete tak zostáva paradoxne jeho vlastná byrokracia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #vegánstvo