NÁZOR: Zúfalý Kočner

Marián Repa, Pravda | 20.12.2018 20:00
kočner Foto: ,
Mariana Kočnera vedú k súdu.
Podnikateľ Marian Kočner vystupoval na verejnosti vždy žoviálne a sebavedomo. Takmer po pol roku, čo strávil vo väzbe, však jeho strhaná tvár signalizuje, že pobyt za väzenskými múrmi mu neprospieva. Napokon, komu aj?

Ak je naozaj pravda, že Marian Kočner zasielal z väzenia motáky, v ktorých žiadal, aby ho dostali z basy von, znamená to, že je zúfalý. Veľmi zúfalý, keď sa odhodlal na čin akoby vystrihnutý z lacnej mexickej telenovely.

Dalo by a očakávať, že človek, ktorý mal kontakty na vysokopostavených politikov, si dokáže poradiť inak. Zjavne nie.

Taký však býva mafiánsky život. Nebol by to prvý prípad, keď ľudia, ktorí vykonávali „špinavú“ robotu, boli v okamihu, keď ich už nepotrebovali, hodení cez palubu. Preto sa Kočner ocitol v base.

Navyše teraz bude za lístočky z väzenia pykať. Aby nemohol ovplyvňovať svedkov, strávi Vianoce a nasledujúce tri mesiace v samotke.

Čím dlhšie bude vo väzení, tým väčší je predpoklad, že začne „spievať“. Človek, ktorý mal v trezore nahrávky z kauzy Gorila, nepochybne toho veľa vie a bude si chcieť zachrániť kožu výmenou za informácie. Zmenková kauza tak môže byť začiatkom konca nielen pre Kočnera, ale aj pre iných, ktorých v pude sebazáchovy stiahne dole so sebou.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ