Kollárova jazda alebo Ľupták by sa čudoval

Marián Repa, Pravda | 10.11.2022 20:00
Šéf ZRS Ján Ľupták svojho času hovorieval, že môže vyskakovať len toľko, koľko mu percentá umožnia. Naznačoval tým, že ako slabší partner toho veľa v koalícii nezmôže. Ak by bol dnes v politike, asi by sa veľmi čudoval, čo všetko si môže dovoliť Boris Kollár so svojím 8-percentným hnutím

Časy sa menia, a keď pri vládnom kormidle stojí osoba, ktorá ho nemá pevne v rukách, nájdu sa fiškusi, ktorí to využijú vo vlastný prospech. Kollár je toho jasným príkladom. Hoci OĽaNO je v koalícii stále najsilnejším subjektom, šéf parlamentu si v uplynulých dňoch robil doslova, čo chcel. S pomocou tarabovcov, kotlebovcov a mazurekovcov mu prešli viaceré zákony a, naopak, potopil iné, z dielne OĽaNO! A OĽaNO sa len prizeralo. A to aj vtedy, keď znenazdajky prišiel s návrhom na zníženie DPH na lyžiarske vleky a lanovky. Na to, aby mu táto nehoráznosť prešla, chýbal jediný hlas!

No Igor Matovič si z toho zjavne ťažkú hlavu nerobil a vysvetľoval to tým, že Kollár na revanš podporí jeho „geniálny nápad“ o vracaní DPH zákazníkom reštaurácií, ktorí si vypýtajú bloček. Hoci Boris Kollár sa pôvodne k tomuto nápadu v relácii Na telo staval odmietavo, pochopil, že výmenou niečo za niečo môže dosiahnuť svoj cieľ. A tak nám reálne hrozí, že namiesto jedného nezmyslu s DPH prejdú hneď dva…

Kollár si je vedomý, že je Matovičova slabosť a už dávno pochopil, že „to, čo je dovolené bohovi (rozumej jemu), nie je odvolené volovi“. A nejde len o návštevy Dubaja, za ktoré Matovič pravidelne kritizoval Sulíka, no v prípade šéfa Sme rodina cudne mlčí. Medzi nimi evidentne funguje neviditeľné puto, lebo jednoducho sú z jedného cesta.

A keďže Kollár je predovšetkým obchodník, tak v situácii, keď osud koalície je v jeho rukách, sa rozhodol, že z toho vytrieska, čo sa len dá.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ