Opití

Márius Kopcsay | 16.05.2010 21:12
Vladimír Mečiar rád ohuruje verejnosť informáciami, o ktorých dosiaľ nik nevedel. Tentoraz však vyrukoval so skutočnosťou, o ktorej každý vie alebo ju prinajmenšom tuší. Vraj jeho kolega Ján Slota nebýval na rokovaniach Koaličnej rady vždy triezvy. A takto vraj pristupoval aj k posudzovaniu problémov, ktoré vládne zoskupenie riešilo.

Isteže, je to zvláštny paradox. Zatiaľ čo šoférovi auta po požití alkoholu vezmú vodičský preukaz, krajinu možno pokojne riadiť aj „pod vplyvom“.

Na druhej strane v prípade predsedu SNS existujú aj oveľa závažnejšie podozrenia než výroky či skutky, pri ktorých javí známky typického slovenského dopingu (čo mu napokon u voličov s podobnou krvnou skupinou azda aj pridáva na obľube). Ide o podozrenia smerujúce k majetkom, ktoré Slota užíva a vlastní alebo aj užíva a nevlastní.

A napokon samotný predseda HZDS, ktorý sa teraz očividne snaží utopiť svojho rivala v poldecáku, vykonal počas svojej vlády v rokoch 1994 až 1998 skutky s ďalekosiahlymi následkami pre krajinu. Síce s triezvou hlavou, zato však zjavne opitý mocou.

Pre „konzumenta“ Slotu aj abstinenta Mečiara teda platí iba jedno. Triezvu hlavu by menovite v ich prípade mali mať predovšetkým voliči.