Je podložené, že Zem je guľatá? Boli ste vo vesmíre? Machala chce dať vo verejnoprávnom médiu priestor aj konšpirátorom

Blízky spolupracovník ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej Lukáš Machala dal najavo pochybnosti o tom, že je vedecky podložené, že Zem je guľatá. O Machalovi sa hovorilo ako o možnom budúcom riaditeľovi Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR), on však odmietol, že by ním chcel byť.

30.04.2024 12:37 , aktualizované: 16:25
debata (607)

"Je podložené, že Zem je guľatá? Boli ste vo vesmíre? Vy ste neboli, ja tiež nie, neviem,“ odpovedal Machala redaktorovi Reportérov RTVS Petrovi Žatkovi na otázku, či by mali dostať vo verejnoprávnom médiu priestor aj ľudia, ktorí tvrdia, že Zem je plochá. Podľa Machalu určite áno. Reláciu nájdete v archíve RTVS.

Machala sa stal známym ako poradca bývalého predsedu NR SR Andreja Danka. Už vtedy bol šíriteľom konšpiračných teórií. Začalo sa to iluminátmi, ktorí sa pomocou „dovozu“ migrantov snažia ovládnuť Európu, pokračovalo práškovaním ľudí z neba chemickými látkami, hoaxmi o covide a satanskou chazarskou (mysliac židovskou) mafiou, ktorá chce vojnou v Izraeli a na Ukrajine ovládnuť svet – sťa vystrihnuté z Protokolov sionských mudrcov. Po neúspechu SNS vo voľbách 2020 odišiel Machala do Republiky, aby sa nakoniec vrátil do SNS.

Pravda o klíme: O raketách, satelitoch a vesmírnom odpade
Video
Spovedáme exkluzívneho hosťa: je ním prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella. Premiéra 26. 10. 2023. / Zdroj: TV Pravda

Vláda minulý týždeň schválila návrh zákona o vzniku STVR. Podľa predstaviteľov kabinetu premiéra Roberta Fica sú verejnoprávny rozhlas a televízia v informovaní občanov jednostranné. Ministerka kultúry Šimkovičová chce, aby televízia nanovo dávala priestor aj iným názorom.

Igor Daniš aktual Čítajte viac Slovenský mudrc a americký zbojník

Generálny tajomník služobného úradu ministerstva kultúry Machala sa spomínal aj ako možný budúci riaditeľ telerozhlasu. Sám to však odmietol.

šimkovičová, taraba, danko, Čítajte viac Bude Lukáš Machala novým riaditeľom RTVS? Po boku Šimkovičovej oznámil svoj verdikt

Machala v reakcii na svojom Telegrame uviedol, že RTVS a redaktor reportáž tendenčne zostrihali.

"Nevadí, jeho úlohou bolo zo mňa urobiť konšpirátora a polovzdelaného blba z SNS. Chyba, jednak nie som členom žiadnej politickej strany, jednak nie som žiadny konšpirátor. Nevadí, RTVS ma opäť oklamala a urobili si zostrih toho, čo sa im v reportáži “hodilo do krámu”, uviedol Machala.

"RTVS aj touto reportážou ukázala, že je na míle vzdialená od objektívnej žurnalistiky, ktorou sa tak radi jej vedenie a redaktori oháňajú. A administrátor fb stránky, to je len špička ľadovca ich progresívnej ideológie a arogancie. Takže, milá RTVS, odo mňa už nedostanete ani sekundu pozornosti . Jednak vás už vôbec nebudem sledovať ani počúvať, a už vôbec s vami nebudem komunikovať,“ dodal Machala.

607 debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Machala