Slovenský mudrc a americký zbojník

Po vymenovaní Martiny Šimkovičovej do funkcie ministerky kultúry a Štefana Kuffu za štátneho tajomníka, ktorí sa obtreli o kultúru, umenie a literatúru iba náhodou, sme si mysleli, že sa už nič horšie nemôže prihodiť. Mýlili sme sa. Za šéfa služobného úradu rezortu bol vymenovaný Lukáš Machala.

14.11.2023 20:00
debata (41)

Machala sa stal známym ako poradca bývalého predsedu NR SR Andreja Danka. Už vtedy bol šíriteľom konšpiračných teórií. Začalo sa to iluminátmi, ktorí sa pomocou „dovozu“ migrantov snažia ovládnuť Európu, pokračovalo práškovaním ľudí z neba chemickými látkami, hoaxmi o covide a satanskou chazarskou (mysliac židovskou) mafiou, ktorá chce vojnou v Izraeli a na Ukrajine ovládnuť svet – sťa vystrihnuté z Protokolov sionských mudrcov. Po neúspechu SNS vo voľbách 2020 odišiel Machala do Republiky, aby sa nakoniec vrátil do SNS.

Machala vstupuje na scénu práve v dobe, keď mal byť odvolávaný podpredseda NR SR Ľuboš Blaha za nahradenie obrazu prezidentky vo svojej kancelárii portrétom svetoznámeho „zbojníka“ Ernesta Che Guevaru.

Dnes vieme, že išlo o šikovný marketing populárneho smeráka, pretože minulý týždeň vydal vo vydavateľstve vedenom Romanom Michelkom, poslancom za SNS a šéfom kultúrneho výboru, knihu o kubánskom povstalcovi. Nie, nikto nezazlieva Blahovi knihu o kontroverznom revolucionárovi, lebo v demokratickej spoločnosti je dovolené písať o akejkoľvek historickej postave.

Ide o niečo iné – pokrytectvo na úkor národa. Nech už ktokoľvek hlboko nesúhlasí s názormi prezidenta/ky, mal by ctiť štátne symboly. No Blaha ho v „prenajatom“ štátnom úrade zneužil na osobné účely. Pokrytectvo je ešte v niečo inom: Blaha sa hrdo stavia do role tribúna chudobných a utláčaných, má plné ústa (neo)marxistických rečí, pritom ako ostatní typickí salónni ľavičiari žije v opačných pomeroch (proti ktorým revolucionári bojovali).

Aj ten revolučný antiamerikanizmus z úst Machalu, Blahu či Fica je pokrytecký. Napádajú slovenské médiá, pritom sami publikujú svoje posolstvá a taľafatky najradšej na americkom sociálnom médiu, ktoré vlastní jeden z najbohatších „imperialistov“.

Toto je to nahradenie amatérov z Matovičovej éry profesionálmi? Toto je to nové poňatie demokracie a úcta k štátnosti? Pekne ďakujeme.

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Ministerstvo kultúry #sociálne médiá #Ľuboš Blaha #Che Guevara #Roman Michelko #Národná rada SR #Lukáš Machala