Voľby nesmú byť ani o cirkuse, ani o násilí

Hanba. Hanba pre Slovensko. A nielen doma, ale aj v zahraničí. Po bitke bývalého premiéra s bývalým ministrom vnútra pred Úradom vlády som jasne povedal, že o tomto nesmú byť parlamentné voľby. Ak budeme voliť podľa toho, kto dokáže spraviť väčší cirkus alebo silnejšie niekoho udrieť, presne tak bude vyzerať Slovensko nasledujúce štyri roky. Buď bude pokračovať cirkus, chaos a marazmus, alebo sa hlavnou náplňou politiky stane pomsta a revanš za všetky domnelé i skutočné krivdy.

19.09.2023 13:00
debata (22)

Hlas sa odmieta podieľať na takomto nebezpečnom cirkuse, no nikdy naň nebude odpovedať násilím. Od svojho vzniku sme pokojnou silou, ktorej centrom pozornosti je človek. Je nám cudzí takýto štýl politiky, kde sa kvôli cirkusu stratí podstata celého problému – v tomto prípade nelegálnej migrácie, ktorá reálne ohrozuje Slovensko.

Žiaľ, cirkusu a vybičovaných emócií si zrejme do volieb ešte zažijeme dosť. Ale voľby majú nepomerne silnejší význam, ako je reakcia občanov na aktuálne udalosti. Vo voľbách rozhodujeme o tom, komu na štyri roky zveríme Slovensko. Kto bude štyri roky priamo zodpovedný za kvalitu života nás, našich rodín a našich blízkych.

A preto by naše rozhodnutie vo volebný deň nemalo vychádzať len z okamžitej emócie.

Ak budeme opäť voliť len PROTI niekomu alebo PROTI niečomu, znova podporíme strany, ktoré by sme inak nevolili. Neponúkajú totiž riešenia skutočných problémov, ktoré ľudí naozaj trápia. Zažili sme na vlastnej koži, akú katastrofu môže napáchať, ak takéto strany prídu do vlády a zrazu zistia, že riadenie štátu je o poctivej každodennej robote pre ľudí, a nie o marketingu.

Chceme na Slovensku vybudovať silný štát, lebo len silný štát dokáže pomôcť ľuďom. A silný Hlas vo voľbách znamená aj silný štát, a zároveň stabilnú, odborne pripravenú vládu, ktorá bude od prvého dňa pracovať pre ľudí.

A preto, prosím, voľme nie PROTI niečomu, ale ZA niečo. Vyberme si stranu, ktorá pomenúva naše skutočné problémy, má plán na ich riešenie a má aj dostatok odborníkov a skúseností, aby ich dokázala uskutočniť.

Hlas je od svojho vzniku stále medzi ľuďmi. Posledné mesiace znovu obchádzame celé Slovensko a hovoríme priamo v uliciach našich obcí a miest, čo urobiť, aby sa u nás žilo lepšie. Každý deň počúvame, čo ľudia naozaj potrebujú. A oni už nechcú ďalší politický cirkus, ďalšie kultúrne vojny, nechcú riešiť zatýkania ani ďalšie vymyslené témy.

Ľudia dnes potrebujú oveľa viac pomoci od štátu, pretože kvôli jej nedostatku za tri a pol roka schudobneli. Potrebujú nižšie ceny potravín a energií a aktívny boj vlády so zdražovaním. Potrebujú riešenie smutného stavu slovenského zdravotníctva, ktoré je na tom po troch rokoch vlád Matoviča a Hegera ďaleko horšie ako v minulosti. A pomoc potrebuje aj mnoho slovenských regiónov, ktorých životná úroveň výrazne zaostáva za hlavným mestom.

A presne to odrážajú aj programové priority Hlasu. Máme plán, ktorý sme pripravení začať plniť od prvého dňa po voľbách. Tento plán zahŕňa pomoc všetkým, ktorí to potrebujú, nižšie ceny potravín a energií, kvalitné a dostupné zdravotníctvo a záväzok mať Slovensko, jeho ľudí a regióny na prvom mieste záujmu.

Inými slovami, chceme na Slovensku vybudovať silný štát, lebo len silný štát dokáže pomôcť ľuďom. A silný Hlas vo voľbách znamená aj silný štát, a zároveň stabilnú, odborne pripravenú vládu, ktorá bude od prvého dňa pracovať pre ľudí. Ak bude Slovensko silným štátom, ktorý sa nebojí zasiahnuť všade, kde trh zlyhal, a ktorý dokáže suverénne chrániť svoje vlastné hranice, potom na Slovensku nebude ani zdražovanie, ani nelegálna migrácia.

Hlas ponúka lepší život každému jednému človeku v pokojnej a súdržnej spoločnosti.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Hlas #predčasné voľby 2023 #parlamentné voľby 2023