Nestraš!

Záver uplynulého týždňa bol pochmúrny, miestami až neonacistický.

13.04.2014 22:00
debata (3)

Bystrický župan sa pokúšal krajských poslancov presvedčiť o blahodarnom účinku Tisovho fašistického režimu na dejiny najnovšou tézou, že povstaleckí vojaci, ktorí sa vzopreli nemeckým okupantom, boli praobyčajní dezertéri.

Od busty na smrť odsúdeného Ďurčanského v Rajci sa vydala hŕstka mladých ľudí s krížmi na nábožnú púť s názvom Memoriál mučeníka Jozefa Tisu do Bytče, kde sa v priestore uzavretom pre verejnosť odohrávali kultové obrady.

Vrcholne pokrytecká katolícka cirkev nevidí nič zlé na omši za spásu duše akejkoľvek osoby. Nič na tom nemení fakt, že už druhý ročník podujatia sa za asistencie katolíckeho kňaza a perepúte miništrantov konal s úmyslom podporiť Tisovo blahorečenie na úrovni Johanky z Arcu a Jána Pavla¤II.! Ale čo už s takou „dôveryhodnou firmou“, keď dala pochovať pozostatky popraveného vojnového zločinca na jednom z najposvätnejších miest našej histórie – v Katedrále sv. Emeráma na Nitrianskom hrade?

Nočný fakľový pochod Rajec – Bytča prebiehal pod sloganom „Kristu Kráľu na stráž!“ Ako sa správne salutuje na tento pozdrav, ukázali v sobotu viacerí účastníci xenofóbneho Pochodu za slušný a bezpečný život v Trnave pod vedením Kotlebovho straníckeho súkmeňovca.

Polícia si to rovnako ako extrémistické symboly na šatách dohola ostrihaných mládencov „akosi“ nevšimla. Pritom pri dokazovaní nacistického charakteru návštevníkov Walhaly v Nitre štyri mesiace zháňala rukolapné dôkazy, ktoré sa jej tu ponúkali priamo na mieste. Škoda, lebo inak by si policajti zaslúžili uznanie za to, že tentoraz ultrapravicoví násilníci neprenikli do rómskej štvrte.

Ak budeme voči neofašistom naďalej takí benevolentní, tak raz preniknú nielen do sídla jednej župy, ale aj do parlamentu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba