Spasitelia

Pri pohľade na výsledky aktuálneho prieskumu agentúry Polis je zrejmé, že šou Igora Matoviča s detektorom lži sa ukázala ako veľmi kontraproduktívna. Preferencie OĽANO klesli pod hranicu zvoliteľnosti.

01.07.2014 22:00
debata (1)

Naopak, kauza nijako neuškodila novej strane Sieť, čo je určitý paradox, lebo pochybnosti o čistote financovania prezidentskej kampane Radoslava Procházku zostávajú a líder novej strany ich nijako nevyvrátil. Jeho čudné "politické vývrtky“, ktoré predviedol v uplynulých týždňoch, by mu za normálnych okolností nikto netoleroval a iste by mu pár bodov ubrali. V krajnom prípade by mu možno rovno zlomili krk.

Lenže o normálnych okolnostiach na pravoboku momentálne nemôže byť ani reči. Dlhoročný líder pravice SDKÚ je v troskách, SaS upadá a NOVA je v podstate "mŕtvo narodeným dieťaťom“. Dopyt po novom lídrovi pravice je taký obrovský, že to značne oslabuje kritickosť pravicového elektorátu. Nech sa deje, čo sa deje, pravicový volič chce nového mesiáša.

Značne to pripomína rok 1998, keď krátko pred voľbami prepukla korupčná kauza SDK. Dzurindovmu päťlístku vtedy rapídne klesli preferencie, a tak sa pokúsil podplatiť 19 novinárov a prostredníctvom „všimného“ si chcel vylepšovať svoj obraz v médiách. Mikuláš Dzurinda sa už vtedy prejavil ako zručný machiavellista – cieľom bolo poraziť mečiarizmus a tomuto záujmu podriadil všetko ostatné, nehľadiac na prostriedky. Voliči nad tým napokon decentne privreli oči, aj keď vedeli, že ani nový „spasiteľ“ nehrá fér.

A potom, že história sa neopakuje…

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Radoslav Procházka #Igor Matovič #volebný prieskum #Sieť