Svetu na smiech

Provokatívne vytŕčajú na svojom oblečení svastiku, hajlujú na ulici a na štadiónoch, vykrikujú rasistické a nacistické heslá, odhaľujú sochy a organizujú pochody na počesť vojnových zločincov, za bieleho dňa mlátia Rómov a Bengálcov, antifašisticky naladenú mládež berú útokom, zavraždili študenta v Petržalke...

18.07.2014 22:00
debata (11)

A výsledky vyšetrovania? Zväčša sa títo gauneri ani nedostanú pred súd. Neschopnosť či skôr nechuť preukázať im vinu, hlúpa slovenská benevolencia a primitívna falošná solidarita. Veď to sa môže stať každému synkovi, aj tvojmu. Keď predsa len kohosi podmienečne odsúdia, tak ho vyššia inštancia oslobodí. Vraj nedošlo k naplneniu prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. Ani keď spieval v kapele Juden Mord (Vražda Židov), zato v televíznych seriáloch ho vídame po boku dílerov drog.

V takejto nemiestne benevolentnej atmosfére sa netreba čudovať ani najnovšej drzej trúfalosti. V predvečer okrúhleho výročia Povstania, jediného štátneho sviatku, na ktorý k nám prichádzajú zahraničné delegácie, otvorili webovú stránku, kde 29. august označujú za čierny deň nášho národa, vojakov za zradcov a partizánov za vrahov. S poďakovaním známym firmám, ktoré vyzdvihujú fašistický režim, ako je Vnuk, Ďurica a najnovšie Lacko z Ústavu pamäti národa. Z inštitúcie, ktorá má zo zákona odhaľovať aj zločiny proti ľudskosti z obdobia vojnového slovenského štátu.

Keď autor stránky môže beztrestne prevádzkovať akési múzeum v Tisovom rodnom dome, prečo by nerozširoval vedomé lži a jedovaté reči proti odboju aj prostredníctvom internetu? Najmä ak premiérov rozhorčený hlas proti takýmto pochybným aktivitám na vedenie rezortu vnútra akosi nedochádza.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #rasizmus