Pošliapaný zákon

Riaditeľka piešťanskej nemocnice Mária Domčeková je vo svojej funkcii nezákonne – znie verdikt prokurátorky z Generálnej prokuratúry SR.

09.04.2015 22:00
Mária Domčeková Foto: ,
Mária Domčeková ostáva na poste riaditeľky piešťanskej nemocnice.
debata (11)

A podľa všetkého má pravdu, lebo svojvoľne meniť počet členov správnej rady, ktorí o. i. rozhodujú aj o vymenúvaní šéfa nemocnice, je protizákonné. To, čo pochopí každý laik, zjavne nechce akceptovať ministerstvo zdravotníctva, ktoré riaditeľku podržalo.

Je smutné, že štátne orgány, ktoré by mali ísť ostatným príkladom, samy zákony porušujú. Na druhej strane v krajine, kde samotný premiér pred časom priznal, že "Slovensko je ešte stále ďaleko od právneho štátu“, sa nemožno čudovať, že sa niečo také deje. To sú tie slovenské špecifiká…

Nesprávne kreovaná správna rada nemocnice v prospech ministerstva zdravotníctva je výsmechom spravodlivosti a tí, čo tvrdia, že štát je zlý hospodár, zasa raz získajú argument vo svoj prospech. Samozrejme, štát nemusí byť zlý správca, keď sa chce. No, žiaľ, na Slovensku je to tak, že sa zväčša nechce, lebo mnohým vyhovuje stav, keď na ohýbaní práva profitujú. A potom sa nemožno čudovať, že dookola riešime predražené verejné obstarávanie – či už známe cétečka, alebo stravovanie v nemocniciach, ktoré by cenou mohlo konkurovať londýnskemu hotelu Savoy, žiaľ, nie kvalitou.

A tak možno skonštatovať, že v krajine, kde nedokážu vymenovať ani riaditeľa nemocnice v medziach zákona, si nezaslúžia ani nič iné, len aby im toľko zatracované súkromné spoločnosti ukázali, že nemocnice je možné riadiť legálne a efektívne. My totiž nie sme národ holubičí, my sme národ masochistov, ktorý si všetko musí zažiť na vlastnej koži.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Mária Domčeková #piešťanská nemocnica #kauza CT