Kiskov signál

Je právom každého vybrať si obvodného lekára či zdravotné zariadenie. Z tohto hľadiska je rozhodnutie Andreja Kisku dať sa operovať v zahraničí jeho slobodná voľba. Ako súkromná osoba by si mohol zaplatiť pobyt na tých najprestížnejších klinikách sveta. Prostriedky na to iste má.

21.08.2015 22:00
debata (44)

Andrej Kiska je však prezident a ako prvý občan republiky vyslal signál, že nedôveruje slovenskému zdravotníctvu. A ak mu nedôveruje hlava štátu, čo si má myslieť zvyšných 5 miliónov občanov, ktorých podľa nedávnych prieskumov zo všetkého najviac trápia práve problémy v oblasti zdravotníctva?

Navyše jeho zdravotný stav nebol taký akútny, že by došlo k ohrozeniu života. Išlo v podstate o bežný zákrok.

Miniinvazívnu artroskopickú operáciu bedrového kĺbu vykonávajú v Ružomberku i Košiciach. Slovenskí lekári síce nemajú odoperovaných 150 operácií ako Dr. Zeman v Plzni, nie sú to však žiadni amatéri. Ak by bol prezident podstúpil zákrok na Slovensku, bola by to reklama pre zdravotné zariadenie a jeho lekársky tím, ale aj pre neho samého. Mohol by povedať: „Pozrite, akých máme šikovných lekárov. Doteraz síce vykonali menej takýchto zákrokov, ale ja som im dôveroval.“

Symboly majú v politike veľký význam. Napr. aj preto hlavy štátu jazdia na domácich značkách áut, lebo tým vyjadrujú spätosť s krajinou, ktorú reprezentujú. Je zvláštne, že práve Kiska ako produkt marketingu to nechápe.

© Autorské práva vyhradené

44 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #zdravotníctvo #operácia #Andrej Kiska