Pašerák

Ľudia napojení na organizovaný zločin predstavujú vážne bezpečnostné riziko, a preto sú pod drobnohľadom tajných služieb.

13.12.2016 22:00
debata (9)

Hoci sa usilujú preniknúť do hospodárskych a obchodných kruhov, odkiaľ môžu ďalej ovplyvňovať štátne orgány, len zriedkakedy sa stane, aby to niekto s kontaktmi na podsvetie dotiahol až do parlamentu. Navyše do výboru, ktorý kontroluje činnosť SIS. Keďže má prístup k správam v rôznom stupni utajenia, predstavuje bezpečnostné riziko. Takou osobou "v konflikte záujmov“ je už viac ako pol roka poslanec Boris Kollár.

Hoci o sebe vyhlasuje, že žiadny mafián nebol, lebo s bosom podsvetia Petrom Steinhübelom iba "hompáľali nohami na prašiaku“, podľa záznamov bývalej Štátnej bezpečnosti, ktoré archivuje Ústav pamäti národa, tento bývalý vekslák pre neho pašoval z Rakúska heroín. Na mieste je preto otázka, čo tento človek v parlamente vôbec hľadá. Je tragédiou, že jedno obskúrne združenie s ešte obskúrnejším lídrom voľby vyniesli do Národnej rady. No ešte väčšou bude, ak v nej človek s takouto minulosťou zotrvá.

Dokonca ešte aj narkobarón Pablo Escobar, ktorého v roku 1982 zvolili za poslanca, bol pod tlakom okolností nútený vzdať sa mandátu. A to hovoríme o Kolumbii, ktorú sužovala gerilová vojna a boj s narkomafiou, a nie o členskej krajine EÚ! Nerobme zo Slovenska banánovú republiku!

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár