Kiskove dumky nad café latte

O prvom videu venovanom záhadným predajom lukratívnych parciel pod Tatrami sa Andrej Kiska vyjadril, že ide o politickú pomstu Roberta Fica a zinscenovaný rozhovor dvoch zlých hercov. Z neho vyplývalo, že Kiska dobre vedel, že kupuje nezákonne vydržaný pozemok.

19.02.2020 20:00
debata (11)

Po uverejnení druhého videa už však musel prejsť na inú argumentáciu. No nie celkom. Prioritná pomstychtivosť bývalého premiéra trvá, zato sa zmenilo umelecké obsadenie. Nebyť charakteristického hlasu priekupníka Michala Šuligu, ktorý už pozná hádam celé Slovensko, tak by to bola vlastne monodráma exprezidenta.

Pre diváka si až nákazlivo pochutnáva na café latte a občas niečo utrúsi o aktéroch súdnej kauzy Veľký Slavkov. Tým viac-menej dáva za pravdu dialógu „nepodarených hercov“ z prvej časti nového, nedajbože multidielneho, internetového seriálu.

Svoju reč okorení tak trocha politologickými úvahami o tom, s akým výsledkom sa skončia nastávajúce voľby. Počas nakrúcania videa, teda okolo vianočných sviatkov, nesršal Kiska práve optimizmom.

To, že sa jeho strana dostane do vlády, odhadoval iba na 60 percent. Odvtedy preferencie Za ľudí nešli radikálne hore. Najmä nie po tom, ako iniciatívu prevzal ostatnou opozíciou zaznávaný Igor Matovič a najnovšie Miroslav Beblavý zakliesnený so svojimi bojovými druhmi pri rečníckom pulte parlamentu.

Treba však uznať, že Kiska je dobre informovaný, lebo pred niekoľkými dňami varoval, že sa objaví aj druhé video. Jeho anonymný autor zase avizuje ďalšie podrobnosti tohto zapleteného prípadu.

Pretože líder Za ľudí podal trestné oznámenie a je pripravený polícii poskytnúť „plnú súčinnosť pri obhajovaní tejto špinavosti“, ako inak, vychádzajúcej z antikampaňovej dielne nemenovaného poslanca za Smer, tak sa verejnosť má na čo tešiť. Otázne ostáva, či ešte pred voľbami alebo až po nich.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #pozemky #Robert Fico #Smer #Miroslav Beblavý #video #Veľký Slavkov #Andrej Kiska #michal šuliga #Za ľudí