Na Magáta prišiel mráz

Kto už dnes môže velebiť Hitlera a spochybňovať holokaust? Ak odhliadneme od toho, že sú to ľudia bezcitní a neraz umu mdlého, ide napospol o jedincov, ktorým by psychoanalytik našiel nejakú tú diagnózu.

25.01.2024 20:00
debata (23)

Kto už dnes môže velebiť Hitlera a spochybňovať holokaust? Ak odhliadneme od toho, že sú to ľudia bezcitní a neraz umu mdlého, ide napospol o jedincov, ktorým by psychoanalytik našiel nejakú tú diagnózu. Normálny človek nemá potrebu spochybňovať zločiny druhej svetovej vojny a akákoľvek zmienka o obetiach v ňom vyvoláva ľútosť a súcit. V cynikoch a sociopatoch nie. Marián Magát, autor knihy Židokracia, k typu empatických bytostí nepatrí. Špecializovaný trestný súd v Pezinku teraz rozhodol, že za dlhodobo páchanú závažnú extrémistickú trestnú činnosť je Magát vinný. Trest ešte nie je známy, pretože sudca doteraz pred súdom iba hodiny čítal dlhý opis 43 skutkov. Rozsudok sa pravdepodobne dozvieme dnes.

„Chudáka“ Magáta Národná kriminálna agentúra zadržala a obvinila v januári 2022, vzápätí ho vzali do väzby. O jeho oddanosti (zvrátenej) idei svedčí fakt, že aj z väzenia posielal odkazy, ktoré sa objavovali na jeho facebooku. A tak aj z cely šíril nenávistnú propagandu. Napríklad o tom, že peklo si „povolalo ďalšiu posilu“, pričom mal na mysli Madeleine Albrightovú, podľa neho „balkánsku mäsiarku“, „pôvodne českú Židovku“, ktorá „bola jedna ruka s prezidentom židovského pôvodu Václavom Havlom“. Po revolúcii sa cez rôzne plátky šírili takéto žlčovité „kydy“, no dnes majú šíritelia konšpirácií a osočovania raj v podobe sociálnych sietí. A tam už to ide, jeden status za druhým.

Magát tu dokonca vyvracia hoaxy! Napríklad ten, že chce byť nový Hitler. Čím argumentuje? „Nie, nebudem druhý Adolf Hitler. Pretože Hitler mal za sebou tím intelektuálne schopných ľudí ochotných bojovať a umierať,“ tvrdí.

No a aby to bolo kompletné, nájdeme tu aj jeho postoj k Ukrajine: „Rusko bolo pred konfliktom s Ukrajinou Západom prezentované a zosmiešňované ako treťotriedna krajina so zastaralou armádou. Neustále provokácie nakoniec prinútili Rusko konať.“ Tak. A teraz by mal konať sudca. Keď dočíta opis Magátových skutkov, vypočujeme si konečne trest.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #trest #sudca #židia #Adolf Hitler #vinný #Marián Magát #Magát #43 skutkov