Ľudia, ktorí zo zdravotných dôvodov kladú dôraz na zloženie potravín, však veľmi rýchlo pochopia, že nie je všetko zlato, čo sa blyští. Ak máte celiakiu, autoimunitné ochorenie vyvolané neznášanlivosťou lepku (i v minimálnom množstve!), zistili by ste, že koláč s označením bezlepkový je naberaný lopatkou polepenou cestom od koláčov zo pšenice, že bezlepkové sú batátové čipsy nasypané v dizajnovom košíčku, v ktorom sa podáva bežné pšeničné pečivo, že bezlepková je aj pohánka z miestneho trh-marktu, ktorú melú na tom istom mlyne ako pšenicu. Nerobme zo slov, najmä z tých, ktoré pre ľudí so zdravotnými problémami znamenajú tak veľa, iba prázdne nálepky. Nie je to dobrý imidž a už vôbec to nie je zdravé.
Bez lepku s lepkom
Označenia ako vegan, raw, bio či gluten free sa stali súčasťou imidžu mnohých novovzniknutých kaviarní, ktoré sľubujú jedlá iné a zdravšie ako tradičná slovenská kuchyňa.
© Autorské práva vyhradené