Matovič straší návratom mafie. Odvrátenie katastrofy má však v rukách on

Igor Matovič odišiel na dovolenku, čo je záruka, že pár dní bude na Slovensku pokoj. Pred odchodom však na facebook stihol napísať status, v ktorom obvinil SaS, že jej cieľom je „vtiahnuť mafiu k moci cez vládu Hlasu, SaS a PS“. A dodal, že nakoniec tu môžeme mať „vládu pohromy“ - Smer, Hlas a Republika. Zabudol však, že nik neurobil pre návrat „mafie“ viac ako on.

23.08.2022 19:00
Marian Repa aktual Foto:
debata (77)

Svojou posadnutosťou Sulíkom a neustálym hádzaním viny na druhých, už ľudí unavuje. Z objektívnych príčin hrozí, že spomínaný scenár sa naozaj naplní, no tým, že ho bude dookola omieľať, ho neodvráti. Naopak, keď má niekto utkvelú predstavu, že sa niečo musí stať, tak toto sebanaplňujúce sa proroctvo sa napokon aj naplní.

Síce neustále opakuje, ako tu budú vládnuť smeráci s fašistami, no nikde nie je povedané, že sa to musí naozaj stať. Tento fatalistický prístup mu zatemňuje myseľ a nie je schopný robiť racionálne rozhodnutia. Tým, že neustále straší návratom Fica, vlastne ho privoláva.

Politický regres ani v ťažkých časoch nie je nevyhnutný. Prvá Dzurindova vláda sa nachádzala možno v ešte horšej situácii, lebo musela rýchlo resuscitovať kolabujúcu ekonomiku, v opačnom prípade by nastal kolaps celého hospodárstva. A zvládla to. Nerobila však také školácke chyby ako Matovič. K tomu, že Fico povstal ako fénix z popola, prispel do značnej miery práve on.

A na tom, že pre ľudí je prijateľný Pellegrini, hoci ešte nedávno bol členom Smeru, nie je vonkoncom nič prekvapujúce. Jednak ľudia rýchlo zabúdajú, a čím viac ich zamestnáva Matovič svojimi „eskapádami“, tým viac sú ochotní odpustiť všetky predchádzajúce hriechy jeho predchodcom v radoch opozície. No a Pellegrini, ktorý na rozdiel od čoraz radikálnejšieho Fica zvolil umiernenú rétoriku, sa potom javí ako najmenšie zlo.

Pred dvomi rokmi mali ľudia plné zuby vlády Smeru, čo ich zmobilizovalo a „hodili“ to tomu, kto bol jeho najhlasnejším kritikom. Teraz však hrozí, že ľudia znechutení z tejto koalície k urnám neprídu, čo bude voda na mlyn pre extrém. A to všetko „vďaka“ Matovičovi.

Okrem toho, ak sa v r. 1998, teda po štyroch rokoch vlády Vladimíra Mečiara, ktorý Slovensko priviedol do slepej uličky, stále našlo 27¤% voličov, ktorí dali svoj hlas HZDS, tak sa nikto nemôže čudovať, že Hlas by dnes volilo 20 percent ľudí.

Pritom Matovič má stále všetko vo vlastných rukách. Na začiatok by možno stačila úplná maličkosť – prestať ľudí „obšťastňovať“ svojimi impulzívnymi nápadmi a komunikáciu zveriť do rúk profesionálom. Už to by bola polovica úspechu. Lenže Matovič robí všetko sám a podľa toho to aj vyzerá…

No ak chce naozaj predísť hroziacej katastrofe a záleží mu na osude Slovenska, mal by jednoducho odísť. Pre neho ako víťaza volieb by to bola už druhá trpká pilulka v krátkom slede, no vždy je lepšie odísť vtedy, keď je to možné, ako keď už bude neskoro.

Pred dvomi rokmi mali ľudia plné zuby vlády Smeru, čo ich zmobilizovalo a „hodili“ to tomu, kto bol jeho najhlasnejším kritikom. Teraz však hrozí, že ľudia znechutení z tejto koalície k urnám neprídu, čo bude voda na mlyn pre extrém. A to všetko „vďaka“ Matovičovi.

© Autorské práva vyhradené

77 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Richard Sulík #Igor Matovič