Blaha vs Naď: kto je tu vlastizradca?

Slovné prestrelky a prekáračky patria do bežnej výbavy politikov. Ľuboš Blaha však už dávno prekročil hranicu únosnosti a prostredníctvom sociálnych sietí šíri (najmä) nenávisť. Bolo len otázkou času, kedy niekomu dôjde trpezlivosť a podá naňho trestné oznámenie.

21.03.2022 17:30
debata (106)

Urobil tak minister obrany Jaroslav Naď s odôvodnením, že poslanec Smeru ho „dlhodobo a opakovane verejne nazýva vlastizradcom“ a bez akýchkoľvek dôkazov ho „obviňuje zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vlastizrady“.

Blaha už dávno pochopil, aký potenciál v sebe skrývajú sociálne siete, a preto ich aj masívne využíva. To mu, samozrejme, prináša množstvo priaznivcov a na to, aby získaval ďalších, neváha ísť na hranu, respektíve až za hranicu toho, čo je ešte možné tolerovať. Svojimi vyjadreniami zamoruje verejný priestor, vytvára dusnú atmosféru, no najmä prispieva k polarizácii spoločnosti.

Kedysi ľavicový intelektuál sa zmenil na chladnokrvného manipulátora, ktorý všetko podriaďuje výsledku. Nuž nie je prvý a pravdepodobne ani posledný, kto prešiel takou premenou. Aj Joseph Goebbels – držiteľ doktorátu z Heidelbergu – v mladosti koketujúci z myšlienkami sociálnej demokracie napokon skončil ako majster nacistickej propagandy…

Demagóg, ktorý si z marketingu na facebooku a youtube urobil „živnosť“, však nemôže do svete len tak vytrubovať polopravdy a lži. Za svoje slová a činy musí niesť aj zodpovednosť. Preto bol najvyšší čas, že mu konečne niekto jasne povedal: Dosť, stačilo!

Keď už je reč o vlastizradcoch, tak je namieste otázka, či si toto označenie nezaslúži skôr ten, kto na facebooku dlhodobo velebí Vladimira Putina, kto sa dáva fotiť s ruským veľvyslancom, kto na mítingu skanduje: Nikdy proti Rusku!

P.S.: Naď to nie je.

© Autorské práva vyhradené

106 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #Ľuboš Blaha #vlastizrada