Bez nohavičiek vs bez kravaty. Čím kontroverzný majster politického marketingu zaujme Slovákov?

Keď Richard Sulík pred časom vyhlásil, že toto bude „kampaň jeho života“, nik netušil, čo si má pod tým predstaviť. No vzhľadom na to, že do svojich služieb povolal kontroverzného politického marketéra Marka Prchala, mali by sme byť pripravení na všetko. Ide do tuhého.

03.04.2023 20:00
debata (25)

Prchal desať rokov veľmi úspešne spolupracoval s Andrejom Babišom. Dá sa povedať, že stvoril ANO i samotného Babiša. Ten ho po parlamentných voľbách v roku 2017 dokonca označil za „génia sociálnych sietí“. Jeho oslnivá kariéra sa však skončila krátko po tom, čo Babiš prehral v prezidentských voľbách. Jednoducho povedané so sloganmi: „Nezavediem Česko do vojny. Som diplomat. Nie vojak.” A ešte: „Generál neverí v mier. Voľte mier,“ to Prchal dosť „prepískol“.

Združenie reklamných profesionálov Art Directors Club považovalo túto kampaň za neetickú, pretože bola klamlivá a šírila strach, a tak Prchala vylúčilo zo svojich radov.

Bolo zrejmé, že človek s takouto nálepkou nedostane v Česku žiadnu slušnú ponuku od serióznej strany a v podstate je odpísaný.

A tu zrazu mu hodila záchranné koleso SaS. Je zrejmé, že ide o obojstranne výhodný biznis. Keďže Prchal bol v oblasti politického marketingu len ťažko zamestnateľný, je možné, že Saska získala kvalitného marketéra „so zľavou“ a, naopak, on dostal príležitosť očistiť svoje meno a napraviť si pošramotenú reputáciu.

Otázne je, čo môžeme čakať od človeka, ktorý preukázal, že nemá žiadne zábrany a rád „vytvára emócie“.

Pravdou je, že prichádza do prostredia, kde je latka nastavená veľmi nízko. Siahnuté nohavičky Janky Cigánikovej, ktorá posunula politický marketing do úplného suterénu, len tak niečo neprekoná. V porovnaní s tým pôsobí Prchalov nápad odfotiť Babiša na plagáty bez kravaty ako nevinná detská hra.<PE>

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Babiš #ANO #SASKA #Marek Prchal