Víťaz

Konečne je jasné, prečo Mitt Romney prehral voľby prezidenta USA. V skutočnosti totiž vôbec nechcel kandidovať. Prezradil to o ňom vo vianočnom rozhovore jeho syn.

28.12.2012 22:00
debata (1)

Napriek trpkej porážke však tento rok nebol pre bývalého guvernéra Massachusetts úplne stratený. Pripísal si aspoň jedno víťazstvo. Organizácia Jednoduchá angličtina, ktorá každoročne oceňuje najzmätočnejšie vyhlásenia, odmenila Romneyho prínos k politickému táraniu. Medzi minulými víťazmi sú napríklad bývalý šéf Pentagonu Donald Rumsfeld za známe známe známa, taliansky expremiér Silvio Berlusconi za opáleného fešáka Obamu či George Bush za celoživotné dielo.

Romney sa v dobrej spoločnosti ocitol napríklad týmto výrokom: ,,Verím v Ameriku, kde milióny Američanov veria v Ameriku. To je Amerika, v ktorú veria milióny Američanov. To je Amerika, ktorú milujem.“

Ameriku, ktorú Romney miluje, si vďaka jeho výrečnosti vieme veľmi dobre predstaviť. ,,Milujem tento štát. Stromy majú správnu výšku,“ zmiatol niekoľkokrát priaznivcov v Michigane. Nie je jasné, či syn slová otca o nevôli kandidovať pochopil správne, no dôležité je, že porazený kandidát vo svojich postojoch jasno má.

"Nie som si presne istý, čo som povedal, ale za tým, čo som povedal, si stojím, nech už som povedal, čo som povedal,“ tvrdí Romney. Takého talentu je škoda.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba