S rožkami v rukavičkách

Zákazníci si budú môcť aj naďalej vyberať pečivo vlastnými rukami - akurát pomocou rukavíc alebo klieští. Poslanci sa totiž zľakli zmeny, ktorá by prikazovala predávať pekárenské výrobky iba za pultom alebo v obaloch z polyetylénu.

11.03.2010 10:32
debata

Pre obchodníkov sa teda veľa nezmení a pre zákazníkov už vôbec nie. Rukavice, kliešte alebo mikroténové vrecká majú predsa k dispozícii aj teraz. Napriek tomu mnohí chytajú pečivo holými rukami alebo medzi tovarom nechávajú použité a obchytané vrecká či papiere. Rovnako nekultúrne narábajú s ovocím, zeleninou, nehovoriac už o iných zlozvykoch – napríklad preprave obutých, neraz aj veľkých dvanásťročných detí v nákupných vozíkoch. Ak by hypermarkety chceli naozaj skultúrniť predaj potravín, museli by mať dostatok personálu, ktorý by bol prítomný medzi zákazníkmi.

Veľkolepo pripravovaná právna norma tak docieli akurát preloženie sortimentu v predajniach z jedného regálu do druhého. Popri dôkladnosti, s akou sa poslanci venovali pečivu v obchodoch, môže voliča v kútiku duše zamrzieť, že im neostal čas a chuť na iné veci. Napríklad na to, aby zamedzili týraniu zvierat. Aspoň že s rožkami sa bude zaobchádzať v rukavičkách.

debata chyba