Ako získame 100 000 nových pracovných síl?

Mnoho spoluobčanov sa zaujíma najmä o to, či je aspoň väčšina našich politikov skutočne statočná. Treba otvorene priznať, že je! A to dokonca v miere, ktorá už sama osebe prekvapuje.

23.02.2024 14:00
debata (3)

Ak by to tak totiž skutočne nebolo, potom by istotne ani nebolo potrebné to takto nejako príliš otvorene priznávať. Každého však musí dojať, napríklad v súvislosti s prebiehajúcimi vojenskými konfliktami po celom svete, ak sa napríklad dočíta, že bývalý predseda nášho parlamentu odíde dakde na konfliktný Blízky východ a nechá si tam doslova „nastrieľať“ vlasy. Neozbrojený, bez nepriestrelnej vesty, bez prilby a aj bez „nočného videnia“ sa nielen ostražito vráti z takejto misie živý, zdravý, no aj a bohato a primerane nanovo ochlpený. Náklady na takúto misiu sú v podstate zanedbateľné, lebo každý si môže predstaviť porovnanie nákladov na prepravu expredsedu na takúto značnú vzdialenosť, nuž a oproti nej napríklad prepravu nejakého nášho – isto už exspirovaného – tanku či aspoň bojového vozidla pechoty.

V každom prípade ušetrené prostriedky môžu byť využité na výstavbu aspoň 100 000 drahých bytov s neuveriteľne lacným nájomným, ktoré sa v nich v budúcnosti zaručene vygeneruje. Lebo prázdne byty s nízkym nájomným si pri ich množstve v budúcnosti budú navzájom prirodzene konkurovať. Mladým rodinám už potom, žiaľ, nezostane iná možnosť, ako sa iba škodoradostne posmievať rodičom a starým rodičom, že nezriedka bývajú vo vlastných a drahých domoch alebo bytoch, teda zaťažených najmä vysokými poplatkami.

A to už človek vôbec neberie do úvahy tie politické strany, ktoré sa chystajú na týchto starých viťúzov „nahodiť“ také dane, že ľudia budú vraj skutočne šťastní až potom, keď už nebudú vôbec nič mať. Azda to chápu rovnako benevolentne ako nemecký filozof Arthur Schopenhauer – totiž, že tvorca nejakého etického systému nemusí nevyhnutne žiť v súlade s jeho postulátmi. Čo vždy dôsledne dodržiavajú. Je potom iba prirodzené, že podobný jedinec s nesmiernou odvahou a mysliaci zásadne vo veľkých číslach musí viesť aj skromný rodinný život na pomerne väčšej ploche ako ostatní.

Pretože ide, jednoducho povedané, iba o čísla, na ktoré sú ostatní iba nezvyknutí. Ale aj o celkom nové témy, lebo vraj „Kollár je známy milovník a vie to o ňom celá krajina“. Napríklad, ako sme sa dozvedeli z pozoruhodného rozhovoru expredsedu so Sulíkom, teda mladším, lebo starší je vraj oveľa lepší, išlo v ňom aj o tzv. bodycount, teda u nás zatiaľ dosť neobvyklý pojem: „Bol ňou napríklad aj bodycount (počet žien, s ktorými mal pohlavný styk) Borisa Kollára. Napriek tomu, že sa Boris ošíval s tým, že vraj počet nepozná, keď sa ho Sulík spýtal, či ide o štvorciferné číslo, Kollár to s hrdým ,určite’ potvrdil.“ Prirodzene, že ide pravdepodobne iba o začiatok nového politického úsilia, ktoré doterajšie heslo „Každému dieťaťu jeho vlastnú matku!“ nahradí nateraz novým heslom „Aspoň jedna matka na každý lacný nájomný byt!“ Je to nesmierne dôležité a zaujímavé. Lebo inak sú v meste iba nejaké traktory. A tak.

Názory externých prispievateľov nemusia vyjadrovať názor redakcie.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #byty #politici #matka #Arthur Schopenhauer #pracovné sily #nastrieľať vlasy #bodycount