Kde sa zastaví politický nevkus?

Na mnohých spoluobčanov dnes dolieha tlak bezprostredných životných podmienok, najčastejšie nanajvýš nevhodne kombinovaných s nedostatkom peňazí, ktorý potom už často nedokážu prekrývať ani takou tou fajnovou debetnou kartou.

01.03.2024 14:00
debata (18)

Okrem toho sa občan ocitá pod permanentným tlakom transatlantických a „transpacifických“ štruktúr, ku ktorým sa často pridružujú rozličné štruktúry z okolia Seneckých jazier, Oravskej priehrady alebo dokonca až od Šíravy. K tomu sa však v našich podmienkach nezriedka pridružuje aj tlak spôsobovaný temnými prostriedkami strašnej hybridnej vojny, ktorú vedú početní rafinovaní inkvizítori bývalého hnutia OĽaNO, teda dnes už Slovenska, aj s veliteľom Igorom Matovičom – najčastejšie voči v podstate pekným ženám.

Nebol to iba jeho exposlanec Ján Herák, ktorý bral túto úlohu hnutia bez ohľadu na vek a politickú orientáciu traumatizovaných maloletých dievčat. Veď hneď po odhalení bol zaradený do vedúcich zložiek hnutia, to znamená, že to nerobil iba pre nejaké vlastné „potešenie“.

Tak isto Matovič napadol krásu poslankyne Jany Bittó Cigánikovej z SaS s tým, že za krásu táto vďačí iba vplyvnej finančnej skupine Penta, ktorá ju ako „peknú“ uverejňuje v jej novinách a časopisoch. Čiže, podľa Matoviča, ak je pekná, tak istotne iba pod silným mediálnym tlakom. Dôležité je, že to môže určiť iba Matovič a OĽaNO.

Prirodzene, že v zápale boja v hnutí nešetria ani vlastné kolegyne. Veď aj exposlankyňa Romana Tabák si povzdychla, ako ju obťažoval – vtedy jej stranícky súdruh – Jozef Pročko: „A hovoril, že mám šťavnaté stehná. Približoval sa ku mne. A bol ako zmyslov zbavený… Smradľavý… Až mi bolo zle…“ prehovorila o svojej skúsenosti Tabák. Proti tomu môže svedčiť iba fakt, že Pročko k tomu nemusí mať sklony, lebo na svet i do hnutia ho možno priniesol bocian. Ešte pred voľbami ho totiž mohli voliči v Lučenci stretnúť so škrupinou z vajca na hlave, ktorú mu potom ozobali až sestričky na pohotovosti. No, na druhej strane, tí istí voliči ho tiež vyzývali, aby sa šiel umyť, lebo vraj smrdí (!) „ako vajce“.

Zahraničný Matovičov emisár napadol dokonca ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú priamo v jej aute na služobnej ceste v Abú Zabí. Možno, že Matoviča k podobným iniciatívam vedie pomerne neoprávnený pocit akejsi morálnej nadradenosti.

Sám vraj dal všetky svoje financie manželke Pavlínke, nemá ani bankomatovú kartu. On sám vraj nemá vlastne nič. Preto si myslí, že môže aj ostatné ženy chápať ako bytosti s podobnými cieľmi, aké má, aspoň podľa jeho vyjadrení, jeho vlastná. Teda dokáže ich všetky vnímať výlučne len ako zákerné, chamtivé a egocentrické, mravne spustnuté „zlatokopky“. Veď rovnaký útok už podnikol aj s jeho podlizovačmi na partnerku Andreja Danka.

Nuž, o týždeň si poniektorí pripijeme k MDŽ – na láskavosť a krásu „našich“ žien. Iba v hnutí Slovensko im zrejme zostane prípitok onoho husárskeho dôstojníka: „Na rýchlosť našich žien a na krásu našich koní!“ Teda v tomto prípade skôr na krásu malých hrdzavých fiatiek-päťstoviek.

Názory externých prispievateľov nemusia vyjadrovať názor redakcie.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Jozef Pročko #Romana Tabák #Jana Bittó Cigániková