Na prahu Walhally

Poslanec Peter Krupa bude musieť počkať na vstup do kotlebovskej siene slávy, ako sa to už podarilo jeho trom kolegom z Ľudovej strany Naše Slovensko. Aspoň zatiaľ márne klope na bránu. A to aj vinou benevolencie vyšetrovacích orgánov. Pritom sa niekdajší kandidát na primátora Novej Dubnice tak veľmi, tak veľmi snaží...

03.08.2017 20:00
debata
Poslanec Krupa sa na sociálnej sieti inšpiruje hviezdami extrémistického neba, či skôr pekla.

Na sociálnej sieti zdieľal slogany o „smradľavých Židoch“ a „cigánskych asociáloch". Tieto rasistické výroky už vlani preverovala polícia, no teraz celú kauzu zastavila. Vraj sa „nepodarilo zistiť skutočnosti oprávňujúce začať trestné stíhanie proti konkrétnej osobe“.

Aj experti zo špecializovanej jednotky na boj proti extrémizmu z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) sú dosiaľ v tomto prípade akísi bezradní.

Vyšetrovaný vyhlasuje, že so statusmi proti Židom a Rómom nemá nič spoločné. Vraj netuší, kto ich pod jeho menom napísal. Nuž, ja nič, ja muzikant. Na verejnosti sa však jeho meno spája skôr s iným koníčkom – pištoľníctvom. Zviditeľnil sa najmä po tom, čo si poplietol Národnú radu so strelnicou.

Do budovy zákonodarného zboru rázne vstúpil s pištoľou plnou ostrých nábojov. Neskôr sa v parlamentnej rozprave oháňal právom na zbraň, na jej držbu a nosenie, lebo ide údajne o „dôležité, prirodzené právo človeka, či už v zmysle ochrany svojho života a majetku, alebo v zmysle odporu voči eventuálnej tyranii“.

Nikdy nechýba ani pri výročných holdovačkách vodcovi ľudáckeho režimu Jozefovi Tisovi, ktorý mladých mužov so zbraňami posielal na jatky frontov svetovej vojny a do vyhladzovacích koncentračných táborov dal odlifrovať tých, ktorých súčasný pán poslanec považuje za „smradľavých“. Aké prirodzené ľudské práva obhajoval Tiso, vieme. Pred 70 rokmi skončil na šibenici ako vlastizradca a vojnový zločinec.

Inak, Krupa sa na sociálnej sieti inšpiruje aj inými hviezdami extrémistického neba, či skôr pekla. Napríklad zosnulým americkým rasistom Davidom Laneom: „My musíme chrániť existenciu našich ľudí a budúcnosť bielych detí.“ Na tomto výroku podľa kotlebovcov však nie je nič spochybniteľné.

Asi preto tak radi okrem inej v neofašistickom svete rozšírenej hre čísel 88 (Heil, Hitler) využívajú aj šifru štrnásť. Na partajných akciách sociálne slabším rodinám odovzdávajú šek v hodnote 1488 eur. Laneovo provokatívne motto v angličtine totiž obsahuje práve 14 slov.

NAKA v posledných mesiacoch obvinila z trestných činov súvisiacich s pravicovým extrémizmom už troch poslancov za ĽS NS. Konečne! Učiteľa slovenčiny Stanislava Mizíka za antisemitské výpady, člena Výboru NR SR pre ľudské práva Milana Mazureka za spochybňovanie holokaustu a najnovšie ich samotného vodcu Mariana Kotlebu.

Krupa bude musieť so vstupom do neonacistickej Walhally ešte počkať. Na jeho trestné stíhanie nestačil ani ďalší text na webe: „Zo Slovenska dnes vznikla novodobá závislá kolónia, kde slušných ľudí terorizujú cigánski asociáli.“ Účet sa mu však napĺňa. Verme, že čoskoro príde hostinský, aby mu to všetko riadne spočítal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ĽSNS #Peter Krupa