Vyšší princíp

Oficiálna kampaň pred regionálnymi voľbami sa čoskoro prehupne do druhej polovice. Nastáva čas, aby demokratickí uchádzači o kreslo predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja prehodnotili svoje reálne šance a na základe septembrových prieskumov verejnej mienky sa prípadne vzdali kandidatúry v prospech najúspešnejšieho z vyzývateľov súčasného župana Mariana Kotlebu.

14.08.2017 12:00
debata (7)

Túto hlavnú myšlienku obsahuje text memoranda, ktoré inicioval jeden z ašpirantov na tento post – riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev. Nedávno na diskusii pred širokým publikom o tom hovorili ôsmi kandidáti. Nájde sa medzi nimi aspoň sedem statočných? Zatiaľ sa pod tento dokument okrem Mičeva podpísal iba poslanec Martin Klus, zástupca koalície pravicových strán.

Aké sú protiargumenty ostatných? Podnikateľ Ján Lunter tvrdí, že na prvom mieste je u neho zodpovednosť. Až na základe vlastného prieskumu koncom budúceho mesiaca sa rozhodne, či bude v kampani pokračovať, alebo sa predvolebného boja vzdá. O eventuálnej podpore iného kandidáta sa nezmieňuje. Takže aká zodpovednosť?

Ťažko chápať aj odmietavý postoj tých, čo už majú politický zenit dávno za sebou. Komu to asi prospeje v jednokolových voľbách v kraji, kde sa bude pozorne počítať každý hlas? Pramálo zrozumiteľné je aj vyčkávacie stanovisko Smeru, dosiaľ svojho názorovo najbližšieho kandidáta Mičeva nepodporil ani slovom.

Všetci tí, ktorí vyhlasujú, že im nie sú ľahostajné fašizoidné tendencie na Slovensku, by mali nad osobné, ekonomické či politické záujmy postaviť vyšší princíp. V mene skoncovania s nebezpečným experimentom v Banskej Bystrici.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kotleba #Banskobystrický samosprávny kraj #voľby do VÚC