Spodina pri majestáte smrti

V Košiciach náhle zomrel človek. Muž v najlepších rokoch, stál šesť rokov na čele parlamentu. Pred časom po viacerých prešľapoch z vysokej politiky odišiel. Hádam práve tým sa mohol stať pre ostatných kolegov vzorom.

06.04.2018 20:00
debata (220)

Pavol Paška za dlhoročné pôsobenie vo verejnom živote získal veľa priateľov, no aj kritikov. Oprávnených i takých, čo boli voči nemu až nepríčetne zaslepení. Ale dnes sa vari nájde najviac takých, ktorí sa usilujú spravodlivo zmerať to dobré i zlé.

Pravda, z toho prúdu podprahovej nenávisti a žlče, ktorý vzápätí po informácii o jeho nečakanej smrti zaplavil sociálne siete, môže byť slušným ľuďom iba na vracanie. Žiaľ, v tomto mediálnom priestore si neraz psychopatickým spôsobom vylievajú zlosť najskôr pre svoje nenaplnené životné ciele rozliční anonymní „hrdinovia“.

Rozhľadený človek môže nad tým iba mávnuť rukou. Čo si však má myslieť o lídrovi opozičnej strany, ktorý sa aj so svojím „odborným tímom“ pred niekoľkými týždňami chystal prevziať kreslá vo vládnej exekutíve? „Mafia dnes prišla o jednu hlavu…“ napísal Igor Matovič, vyšetrovaný za závažné daňové podvody. V politike už dávnejšie prekročil všetky medze, teraz i z toho čisto ľudského hľadiska. O nebohom si môžeme myslieť čokoľvek, no ak sa ústavný činiteľ o práve zosnulom politickom súperovi vyjadruje na úrovni prvej signálnej sústavy, tak to je hlboko pod čiarou akýchkoľvek morálnych zásad.

Iste, príde deň, keď sa aj Matovič „postaví pred najspravodlivejší súd“. Ale už teraz, keď je také moderné rozdeľovať Slovákov na slušných a neslušných, by ho naša spoločnosť niekam mala zaradiť.

© Autorské práva vyhradené

220 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Paška #Igor Matovič