Citové vydieranie SNS

Rozmohol sa nám tu taký nešvár: namiesto toho, aby sa politici zaoberali relevantnými otázkami, riešia neexistujúce problémy. Raz sú to imigranti, inokedy zmena rodných čísiel a teraz interrupcie.

28.10.2019 19:00
debata (5)

Po tom, čo minulý mesiac poslanci zmietli zo stola štyri opozičné návrhy týkajúce sa sprísnenia interrupčného zákona, to vyzeralo, že rovnako skončí aj návrh z dielne SNS. No čuduj sa svete – veľkou väčšinou prešiel do druhého čítania.

To, že zaň hlasovala komplet SNS, ĽS NS a Sme rodina, asi nikoho neprekvapí, no že za tento nezmysel zdvihla ruky aj väčšina poslancov „sociálnodemo­kratického“ Smeru, je už menej pochopiteľné. S výnimkou SaS sa poslanci naprieč celým politickým spektrom rozhodli zabrnkať na konzervatívnu nôtu.

Byť proti potratom a zároveň byť proti sexuálnej výchove a antikoncepcii, znamená, že v skutočnosti si príslušníci tábora „pro life“ iba zakývajú oči pred realitou. Pretože sexuálna abstinencia, ako aj predkladaný návrh, nie sú žiadnym riešením.

Opäť sa tak potvrdilo, že keď ide o morálku a súkromie jednotlivcov, konzervatívny front sa dokáže zjednotiť do zovretého šíku, pretože len on najlepšie vie, čo je pre nás dobré, hoci ho o to nik neprosil.

Tak ako pred piatimi rokmi vznikol bigotno-populistický tandem KDH – Smer, ktorý presadil ústavnú definíciu manželstva ako zväzku muža a ženy, teraz sa rysuje široká koalícia, podporujúca naivno-infantilný návrh SNS.

Ak si niekto myslí, že keď lekári ukážu ženám, ktoré požiadali o umelé prerušenie tehotenstva, obrázok zo sonografického vyšetrenia respektíve im pustia zvuk bijúceho srdca plodu, ony zmenia názor, tak je na veľkom omyle. Keď už sa niekto rozhodne podstúpiť takýto zákrok, má na to asi vážne dôvody. Či už to bola tínedžerská nerozvážnosť, alebo nechcené otehotnenie matky dvoch detí, v oboch prípadoch existuje pre toto krajné riešenie opodstatnenie. Tieto ženy prežívajú obrovskú traumu, umocňovať ju tým, že im niekto bude ukazovať obrázky plodov a púšťať im tlkot srdca, je nechutné.

To, že si predkladateľky zákona z SNS myslia, že takéto citové vydieranie môže zabrať, svedčí o ich mentálnom svete. Medzi zákonodarcami by sa však mohlo nájsť dosť osvietených hláv, ktoré ho odmietnu, pretože chápu, že toto nie je riešenie. A tak ako nepomôže ani desať otčenášov, nepomôže ani 100 obrázkov embrya…

Problém spočíva niekde úplne inde. Hlavnou príčinou interrupcií sú neplánované tehotenstvá. A hoci ich počet za uplynulých 30 rokov rapídne klesol, stále je čo zlepšovať. Volá sa to osveta, milé dámy! Ak by ste chceli naozaj pomôcť, tak by ste sa snažili, aby sa dostupné a objektívne informácie o antikoncepcii dostali ku všetkým.

Lenže chcieť niečo také od zástancov sprísnenia potratov je veľmi nereálne. Oni si hudú dookola stále to isté. Byť však proti potratom a zároveň byť proti sexuálnej výchove a antikoncepcii, znamená, že v skutočnosti si príslušníci tábora „pro life“ iba zakývajú oči pred realitou. Pretože sexuálna abstinencia, ako aj predkladaný návrh, nie sú žiadnym riešením.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #interrucpie