Opakovaný podvod

V roku 1896 počas cyklistických šesťdňových pretekov na dráhe v Madison Square Garden mladý Američan Marshall Taylor odmietal pokračovať v súťaži. "Je to nebezpečné. Na okruhu ma naháňa muž s nožom v ruke,“ vravel.

10.12.2019 20:00
debata (25)

Samozrejme, nič z toho nebola pravda. To iba halucinácia spôsobená silnými drogami ho prinútila skončiť.

Športovci užívali doping odjakživa a je naivné domnievať sa, že sú doň namočení iba Rusi. Klamstvo je ľudstvu predsa veľmi blízke.

Ale…

Ak sa pred olympiádou v Pjongčangu mnohí pozastavovali nad prísnosťou trestu odmietajúc kolektívnu vinu, teraz je všetko jasné ako facka. Rusi podvádzali aj s vedomím, že sa im na prsty pozerá celý svet.

Nepochopiteľne, hlúpo a zbabelo. Teraz sú v tom až po uši.

Rozhodnutie odňať im na vrcholných športových podujatiach všetky štátne symboly nie je kontroverzné, ale kompromisné riešenie. Rusko mohlo v pondelok v Lausanne dopadnúť oveľa horšie. Schytať K. O. Napokon, mnohí vplyvní športovci v dôležitých funkciách sa prihovárali za ich kompletný zákaz štartu na najbližších OH aj ZOH.

Vlani v septembri Medzinárodná antidopingová agentúra zrušila po troch rokoch suspendáciu Ruska. Zároveň chcela získať dáta z moskovského laboratória. Dostala ich až na tretí pokus.

Neskoro. A zmanipulované.

Nuž, všetci robíme chyby. Ale iba hlupáci ich opakujú…

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Rusko