Cigániková – Tabák: Ring voľný

V slovenskej politike sme už zažili kadečo. Opitého Jána Slotu močiaceho na terase reštaurácie aj viaceré bitky poslancov v parlamente. Scéna, ako Igor Matovič vysypal Martinovi Poliačikovi na hlavu injekčné striekačky, sa asi mnohým vryla do pamäti. No fyzický útok poslankyne na inú poslankyňu, to tu ešte nebolo...

25.09.2022 18:00
debata (11)

Politická kultúra na Slovensku má dlhodobo klesajúcu tendenciu. Veci, ktoré by nás pred 20 rokmi pobúrili a šokovali, verejnosť veľakrát prejde bez povšimnutia. Ako hovorí klasik, ľudia „otupievajú“. To, čo však predviedli poslankyne Jana Bittó Cigániková a Romana Tabák, je totálna žumpa, hodná IV. cenovej.

Hoci od tých dvoch dám, ktoré sa už stihli „presláviť“ každá iných spôsobom, človek veľa nečaká, teraz prerazili absolútne dno. Ak sa nehanbia ony, ľudia sa musia hanbiť aj za ne.

Nuž ale takto to dopadne, keď sa na kandidátku dostanú doslova „obyčajní ľudia“ z ulice (Tabák) a dáma, ktorá v predvolebnej kampani neváhala ukázať svoje červené nohavičky (Cigániková). Na druhej strane, každý, kto im dal svoj hlas, si môže spytovať svedomie…

Obom poslankyniam sa nechtiac podarilo „vymazať“ aj argument v prospech väčšieho zastúpenia žien v politike. Ak sa predtým hovorilo, že ženy dokážu veci riešiť inak ako muži, bez zbytočných hádok a vyvolávania sporov, lebo sú prirodzene nekonfliktné, tak teraz prihrali na smeč všetkým konzervatívnym odporcom „genderu“ v politike. O nejakej kultúre a noblese v ich prípade nemôže byť ani reči.

Celá vec bude mať pravdepodobne súdnu dohru, keďže Jana Bittó Cigániková podala trestné oznámenie na Romanu Tabák. V tomto okamihu ešte nepoznáme všetky detaily tohto konfliktu, no žiadny verdikt nezmaže pachuť, ktorá po tejto kauze zostane.

A hanbu nezmyje ani verejné pokánie oboch hriešnic, lebo vytvorili smutný precedens.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #bitka #Romana Tabák #Jana Bittó Cigániková