Dôchodky

Sociálna poisťovňa nebude mať na jeseň na dôchodky. Tak znie varovanie jej šéfa Dušana Muňka. Od štátu chce preto dotáciu. To znamená od daňových poplatníkov, ktorí tam pravidelne každý mesiac odvádzajú poistné a teraz navyše majú prispieť ešte raz na zaplátanie šafárenia štátnych úradníkov.

22.05.2009 15:24
Tomanová Foto:
Takto vidí ministerku práce Vieru Tomanovú karikaturista Danglár.
debata

Za tento stav však môže samozrejme druhý pilier, kam sa po lživej reklamnej kampani nahrnuli státisíce chamtivcov a egoistov, ktorí sa (nepochopiteľne!!!) rozhodli šetriť si na vlastný dôchodok sami. Je neuveriteľné, ako môžu byť títo ľudia takí hlúpi a nespoliehajú sa na dobrý štát. Veď Muňko spolu s ministerkou sociálnych vecí Vierou Tomanovou ich v dobrej viere a úmysle presviedčajú (s úprimnou obavou o budúcnosť každého jedného), aby konečne dostali rozum a vrátili sa do osídiel Sociálnej poisťovne.

Deficit priebežného dôchodkového systémy mali kryť výnosy z privatizácií až do čias, kedy by sa začali vyplácať dôchodky z druhého piliera. Prostriedkov bolo dosť. Dnes však nikto netuší, kam sa podeli. Na drahé autá štátnych úradníkov? Na bruselský cirkus? Či na iné panské huncútstva?

Navyše je vrcholom nesolidárnosti, ak sa občania nechcú poskladať Muňkovi napríklad na novú luxusnú klietku pre jeho papagáje.

debata chyba