Mečiar opäť valcuje

Keď Mečiar pred dvoma rokmi udrel na ministerku Kramplovú, vysvetlil to obchodným škandálom na ministerstve pôdohospodárstva. Dnes minister Chovan presne ten istý škandál potichu dotiahol do konca.

Dag Daniš 20.04.2010 06:00
Vladimír Mečiar Foto:
Predseda HZDS Vladimír Mečiar
debata (88)

S firmou Columbex tajne podpísal kontrakt za 20 miliónov eur (600 miliónov korún). A vyplatil jej 4 milióny eur ako preddavky.

Inak, „víťazná“ firma Columbex sídli na tej istej adrese ako Optifin, ktorá Mečiarovmu HZDS požičala 11 miliónov korún. A stoja za ňou tí istí ľudia: Michal Lazar a Alexej Beljajev. HZDS dodnes nepredložilo doklady, ako pôžičku splatilo. Či z fiktívnych „igelitkových darov“, alebo inak… Mečiar len oznámil, že pre pochybný obchod s Columbexom padla ministerka Kramplová. Dnes Mečiar obchod s tým istým Columbexom obhajuje. Ako veľmi vydarený a veľmi výhodný. Iste, iste… Nepochybujeme.

Dôvod tohto rýchleho obratu asi netreba rozpisovať. HZDS potrebuje do volieb dokončiť všetky veľké obchody. A vyrovnať všetky záväzky. Po voľbách už totiž Fico s Mečiarom neráta. Pretože má malé percentá a veľké brucho.

88 debata chyba