Padli hokejky na kameň

Hokejky na pripravovaných dresoch slovenskej športovej reprezentácie nepriamo takmer vyvolali hlbokú vládnu krízu, ktorá ešte stále nie je zažehnaná. K tejto ošemetnej situácii prispel kadekto.

10.05.2019 22:00
debata (3)

Národniari, ktorí v parlamente tvrdo presadzovali, aby si naši hokejisti na svetovom šampionáte obliekali len a len tričká s oficiálnym štátnym znakom a nie s nejakými jeho karikatúrami. Pritom iba tak ledabolo do horúcou ihlou ušitého zákona prepašovali aj paragraf, ktorý nepripúšťa, aby sa na Slovensku spievala iná hymna ako Nad Tatrou sa blýska.

Potom sú to poslanci za Most-Híd, ktorí si to nevšimli. Za svoju nepozornosť schytali hysterickú kampaň svojich volebných konkurentov a tak v očiach maďarských spoluobčanov vyzerajú ako zradcovia národa. Ide o dosť mrzutú záležitosť, najmä keď si na prahu eurovolieb uvedomíme, že Bugárova strana už dlhšie osciluje na päťpercentnej hrane zvoliteľnosti.

Bokom nestál ani prezident. Ten, samozrejme, zanietene poštuchal palicou do rozobzučaného osieho hniezda tým, že zákon vrátil Národnej rade ako celok, a nielen s návrhom korekcie sporného bodu. A tak ho mohli poslanci buď prijať, alebo neprijať v pôvodnom, kompletnom znení. Ale prečo by mal Andrej Kiska ako vodca budúcej opozičnej strany hasiť požiar vo vládnej koalícii?

Nech sa teraz predstavitelia SNS dušujú, ako chcú, že nechceli nikomu zakazovať zanôtiť si akúkoľvek hymnu, viacerí ich stranícki kolegovia sa uškŕňajú. Vedno so škodoradostnou opozíciou. Čím skôr sa urobí legislatívna náprava, tým lepšie. Súčasnú vládu totiž do konca volebného obdobia ešte čaká veľa komplikovaných rozhodnutí o omnoho závažnejších veciach, ako sú štylizované hokejky.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Most-Híd #hymna #Andrej Kiska #štátne symboly #hokejky