Každá kríza si žiada schopný sociálny štát. Čo na to slovenská politická ľavica?

Denník Pravda v spolupráci s Friedrich Ebert Stiftung, Zastúpenie v SR, pripravil sériu diskusných relácií Slovenská ľavica 2021. Projekt vznikol ako prirodzená reakcia na aktuálnu situáciu. Hoci z úst liberálov roky počúvame o minimálnom štáte, pandémia COVID-19 nám ukázala, že bez silného, akcieschopného štátu nemá nijaká spoločnosť v kríze šancu obstáť.

03.06.2021 06:00
debata (18)

Ako teda na novú spoločenskú situáciu reaguje slovenská ľavica? Ako je politický priestor „naľavo od stredu“ pripravený odpovedať na výzvy novej doby? A akú podobu má mať sociálny štát, ktorý bude poľudšťovať hlboké zmeny, ktoré nás čakajú?

Diskutovať o stave, kondícii a východiskách slovenskej ľavice budú osobnosti spoločensko-politického života, ktoré o ľavicovej politike dlhodobo premýšľajú a verejne sa k nej vyjadrujú.

V prvej diskusii, ktorú moderoval komentátor denníka Pravda Marián Repa, sa stretli historik Eduard Chmelár, novinárka Lýdia Kokavcová, filozof Martin Muránsky a filozof, publicista a bývalý politik Boris Zala.

Video
Pvý diel diskusie Slovenská ľavica 2021.

Vypočujte si môžete aj podcast

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

O týždeň, 10. júna, bude diskusia pokračovať. Našimi hosťami budú občianska aktivistka Alena Krempaská, politológ Juraj Marušiak, filozof Peter Takáč a bývalý predseda SDĽ Peter Weiss.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Eduard Chmelár #Boris Zala #Slovenská ľavica 2021 #Martin Muránsky #Lýdia Kokavcová