Gymnáziá proti vláde

Všetkých spoluobčanov strašne zaskočila korupcia. Istotne predstavuje moment, keď treba vyjsť do ulíc. Pritom si treba uvedomiť, že to nie je vôbec jednoduché. Lebo korupcia číha nielen naprostred ulíc, ale niekedy aj na rohoch. Pritom, napodiv, však vôbec nie je dôležité, o čo v prípade strašnej korupcie ide. Dôležité je, aby padla vláda.

23.06.2017 22:00
debata (53)

Je to neobvykle príjemný pocit. Idem si, napríklad, len tak po ulici a pritom viem, že pri nohách mi leží už fakticky padnutá vláda. „A ktože ju takto položil?“ dávam si sám básnickú otázku. A hneď si aj viem odpovedať, čo na básnickú otázku vôbec nikdy nie je jednoduché. Totiž, že našu súčasnú vládu konečne dostali do kolien obyčajné slovenské gymnáziá. Samozrejme si uvedomujem, že by som to nemal až takto zovšeobecňovať, lebo ide iba o isté nadpriemerné a celkom špecifické gymnáziá, ktoré sú v súčasnosti vzpruhou spoločnosti a zárukou jej ďalšieho bezproblémového vývoja.

Totiž celkom v zmysle transatlantických trendov, ktoré v našej spoločnosti zatiaľ dokázal spoľahlivo načrtnúť iba sám osebe skvelý, iste iba dočasne z politickej scény zmiznutý líder OĽaNO Igor Matovič. Všetko je jasné. Kým samotný Matovič v politickom spektre mizne, známe i neznáme gymnáziá sa apodikticky vynárajú a vystupujú do popredia.

To, že vystupujú je, pochopiteľne, iba slabý a celkom zahmlievajúci pojem. Gymnáziá dnes totiž do popredia priamo pochodujú. Svojou pomyselnou politickou nevinnosťou a mladistvou cnosťou rozdupú tradičné politické strany. Sú totiž už celkom nezaťažené sviežosťou svojho vlastného nazerania. O tom sa už dnes vôbec nedá pochybovať. A ani tom, na koho strane je dnes už definitívne víťazstvo.

Ak dnes vidím vodcu mládežníckych „pochodov“, potom mi je vždy viac sympatické, ak vie on sám, prečo pochoduje, ako keby to vôbec nevedel. Prirodzene, aspoň podľa nevraživých médií a jeho vlastných vyjadrení. On sám zatiaľ o tom všetkom nevie, aspoň podľa jeho vlastných vyjadrení, ešte vôbec úplne nič. Netuší to!

Vo vzduchoprázdne pomyselných internetových priestorov sa zatiaľ pohybujú iba chronicky známe mená, ale často aj priezviská. Všetky sú pritom, ak tomu správne rozumiem, strašne a priam príšerne skorumpované. Niečo tak skorumpované ešte nikto a nikdy nevidel! Normálne by som sa pri nijakom takom mene vôbec nepozastavil, no vždy, keď vidím ako často je frekventované, úprimne trpím. Človeku až zviera srdce!

A čo má potom robiť študent, ktorý si prestal strihať bradu, zmaturoval, a poľahky prešiel takpovediac do úplného poznania a v dnešnom politickom svete je takpovediac doma? To by som si, pochopiteľne, nikdy nedovolil predvídať, a ak by som si to vôbec niekedy dovolil, tak by som iste trpel! Viem, že všetci sú vinní! Nevinného už nikde niet! Všetci iba neustále vraždia a ekonomicky podvádzajú!

Podobných pochodov bude teda treba ešte neúrekom! Vláda sa napokon zlomí, naposledy nás všetkých predá a odstúpi! A my všetci potom budeme mimoriadne šťastní! Alebo, možno, aj nie?

© Autorské práva vyhradené

53 debata chyba
Viac na túto tému: #protikorupčný pochod