Progresívne drogové správy z iných svetov

Všetkých spoluobčanov potešilo, že k najaktuálnejším témam politického života na Slovensku cez prázdniny, ku ktorým nepochybne patrila celosvetová ekologická problematika, sem-tam prekladaná poukazmi na pohlavnú orientáciu jednotlivcov, pribudla celkom nová. Ide o rozličné návykové látky, teda ľudovo povedané drogy.

18.08.2019 10:00
debata (4)

Je iba prirodzené, že každé úsilie musí niesť primerané ovocie, veď najnovším vzácnym plodom je vraj ekosexualita. Tiež nie celkom nová idea. Pripomína mi to rituály vo viacerých archaických spoločenstvách, najmä v Afrike, v ktorých zodpovedný gazda kedysi musel doslova takto obcovať s poľom, aby vraj zarodilo.

Ale láska k políčku prerástla v súčasnosti už do lásky k celej Zemi, vraj rovnako prirodzenej ako dendrofília: „Azda najexpresívnejším prejavom ekosexuality je samotný pohlavný styk so Zemou.“ V poslednom čase to neprekvapuje. Teda odkedy vyšiel zaujímavý článok, že agilná americká žena sa vydala za menšiu vlakovú stanicu Santa Fe v San Diegu.

Bratislavská stanica nie je až taká fešná, preto sa ľahšie udrží v cnosti. Preto súčasný obrat slovenského politického záujmu od sexu a ekológie k drogám je nadmieru upokojujúci, osviežujúci a pôsobí oproti predchádzajúcim témam ako ešte stále dosť prirodzený. Zapríčinil to predseda jednej novej strany, ktorý študentom na prednáške vysvetľoval, že podnikanie ich vraj nakopne ako drogy.

Ide o úplne podobné činnosti, hoci tá druhá si oproti prvej nevyžaduje takmer nijakú prípravu alebo fantáziu. Naopak, fantáziu dosť povzbudzuje, lebo popri podnikaní predseda komusi predal alebo iba chcel predať päť gramov virtuálnych bielych webových stránok. Ale vtedy len fajčil marihuanu, čo si raz vraj spríjemnil kyselinou lysergovou (LSD).

Tá sama osebe v beatnických básnikoch vyvolávala zvýšenú poéziu, no v menej nadaných jedincoch bad trip, teda nedobré stavy panickej úzkosti. To všetko by študenti mali vedieť, keď budú podnikať alebo keď si to budú kupovať. Ale ani podnikanie, ani LSD našťastie nie sú návykové, na rozdiel od webových stránok, ktoré návykové sú.

Spoločnosť tieto názory dosť rozdelili. Niektorí sa nazdávajú, že na drogách nič dobré nie je. Vedú k rozkladu osobnosti, morálky, k prostitúcii, ba aj k formám najťažšej kriminality, čo potvrdil i jeden slovenský lekár.

No prívrženci predsedu hneď našli v neutrálnom Švajčiarsku oveľa lepšieho alternatívneho lekára, ktorý vyhlásil, že iba drogy umožňujú kozmickú skúsenosť a každý mladý človek ich potrebuje ešte viac ako občiansky alebo vodičský preukaz.

Predseda k prípadu nakrútil videoklip, na ktorom mu policajt v rozpuku mladosti vysvetľuje, že naňho (t. j. na predsedu) kydajú špinu, lebo sa ho boja.

Buď to bol „náš človek“, alebo mu, napodiv, zabudol dať test na návykové látky, po ktorom by politický líder vyšiel z videoklipu oveľa čistejší. Teda keby ten test „nevyšiel“ a keby s negatívnym testom vyšiel policajt. Bez toho, aby letel s Igorom Matovičom na detektor lži do Londýna.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #drogy #Michal Truban #LSD #ekosexualita #dendrofília #test na návykové látky