Koncoročné odhalenie sprisahania

Patrí k silvestrovskému obdobiu, aby najmä mladí ľudia vymýšľali rozličné pestvá, ktoré by vniesli trochu oživenia do slzavého politického údolia a ticha našich pozamykaných životov.

31.12.2021 16:00
debata (19)

Medzi jarých mladíkov patrí nespochybniteľne aj minister financií Igor Matovič, ktorý ku koncu roka zistil, že bol vlastne obeťou sprisahania, ktoré malo za cieľ pozbaviť ho vlády a osobných vládnych pôžitkov. To je napríklad také to vládne auto, nepriestrelná stráž, organizovanie lotérií a pomoc ľuďom, ktorí napriek nej naďalej húfne chorľavejú.

Chorľavenie si však do značnej miery zavinili sami, lebo nechali odvolať skvelého ministra zdravotníctva Marka Krajčího a bezuzdne mu ho nahradili, podľa neho, akýmsi vyradeným armádnym nepodarkom. Odhaliť v tejto zmäti strašné sprisahanie je pomerne náročná činnosť, kde sa končí každá zábava. Veď už len výber primeraných osôb!

Treba vziať do úvahy, že po odchode Matoviča z vlády túži na Slovensku takmer každý. Túžia po ňom taxikári, roľníci, dôchodcovia, kaviarenskí povaľači, pedagógovia, dosť veľká časť opozície, no azda ešte väčšia časť samotnej vlády. Keby Matovič nebol z Trnavy, pôsobil by na Slovensku vo vládnej funkcii rovnako prirodzeným a serióznym dojmom ako nadšený husita v Spišskej Kapitule.

Matovič preto musel postupovať vylučovacou metódou, lebo bolo takmer vylúčené, aby to niekto nechcel. Takto však po čase vyšla najavo nekalá činnosť dvoch osôb – prezidentky Zuzany Čaputovej a ministerky Márie Kolíkovej. „Je to verejné tajomstvo, ale Mária Kolíková bola súčasťou tej predstavy Prezidentského paláca o úradníckej vláde. Mala tam hrať kľúčovú rolu, predpokladám, že to preto aj vychádzalo z týchto zištných dôvodov. Veľmi intenzívne sa chodila do Prezidentského paláca dohadovať o tom, ako povaliť svoju vlastnú vládu,“ prezradil zo zákulisia Matovič.

Každého o tom presvedčí najmä odhalená symbolická povaha pozadia sprisahania. Matovič pred jedným rozhovorom s prezidentkou zreteľne ukazoval novinárom akési tajomné gestá, ktoré vraj bežne používajú príslušníci amerických námorných síl SEAL, alebo aj riadne sfetovaní narkomani v cele predbežného zadržania. Prezidentka, prirodzene tiež nanajvýš symbolicky (!), pozrela pri rozhovore do okna! „Tak som sa jej spýtal, aby mi povedala dôvod, prečo by Marek Krajčí mal odstúpiť. Ona sa len tak symbolicky pozrela cez okno do prezidentskej záhrady a povedala: „Lebo ulica si to praje“,“ prezradil Matovič.

To je ale mimoriadne presvedčivé! Lebo Matovič iba nevyužil šancu opýtať sa, ktorá ulica. Keby Čaputová povedala, že napríklad Vazovova ulica, mohol namietať, že ale Mýtna ulica, ktorá je opodiaľ, zase už nič také nechce, a minister Krajčí by asi zostal. No pred Matovičom vraj nateraz vyvstáva otázka, či je zánovný minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský vhodný do funkcie. Takže ďalšie odhalenia ešte len pribudnú. Budúci rok isto bude ešte zábavnejší, ako bol tento.

Nuž, buchnime šampanské, priatelia! Veď sa všetci stále máme na čo tešiť!

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #koalícia #Igor Matovič #sprisahanie #Zuzana Čaputová #Marek Krajčí