Radostné politické vyhliadky. Na jednom povraze k šťastiu

Všetkých spoluobčanov potešilo a uchlácholilo, že situácia vo vláde sa upokojila a zlepšila. Vládnutie je vraj od odchodu SaS z koalície úplnou radosťou, prináša so sebou už iba celý rad pôžitkov, ba aj rôznych potešení. Tento hrejivý pocit sa s pomocou orgánov činných v trestnom konaní bude postupne prenášať aj na celé obyvateľstvo.

21.10.2022 16:00
debata (2)

Akékoľvek riešenia sú prijímané hneď, ba všade panuje iba zhoda, čo v minulosti nebolo. Napríklad keď tam niekto nenakúpil testy, kašľal na pomoc rodinám alebo trebárs na poukazy na rozmanité krúžky, ktoré by pomohli deťom, aby boli naozaj talentované. Ide o citlivú tému, lebo prípadná strata takéhoto poukazu predstavuje pre deti hneď aj bezprostrednú stratu talentu, a preto najlepšie by azda bolo, ak by boli v budúcnosti všetky načisto digitalizované.

Istotne to napomôže aj naplneniu vládneho programu tých politických strán, ktoré v koalícii zo zvedavosti zostali. Napríklad pri pláne na 20 000 bytov strany Sme rodina by stačila iba celkom nepatrná zmena tohto bohumilého plánu, totiž jediného písmenka. Veď s pomocou ministerky pre informácie a predsedníčky doterajšej koaličnej strany Za ľudí Veroniky Remišovej, teda vlastne s jej láskavým dovolením, by sa plán jednoducho prehodnotil na 20 000 bitov, čo by sa isto dalo zrealizovať už do konca roka. Pomohlo by to i rodinám, ktoré by sa potom, napríklad s pomocou ministra financií, vo svojej chudobe pod dohľadom štátu aspoň jemne obohatili z oných ušetrených peňazí – samozrejme popri príslušných ľudomilných oligarchoch.

Je totiž vo všeobecnosti zrejmé, že pri takejto upokojenej vláde môžu túto krajinu a jej obyvateľstvo čakať už iba rovnako upokojujúce pekné veci a aj pekné problémy. Azda najpresvedčivejšie to vyjadril predseda strany OĽaNO Igor Matovič: „Formálne nemáme podpísanú koaličnú zmluvu, napriek tomu sa riadime princípmi, akoby sme koaličnú zmluvu mali.“ Určitý nepokoj do tejto harmonickej situácie vnáša už iba jeho náhľad na budúcu jednotu koalície: „Je dobré, aby tu existoval súboj ideí, ale na druhej strane, aby sme ťahali za jeden povraz." Pritom je, pochopiteľne, dôležité, aby na konci povrazu nevisel nijaký politický partner, no zaujímavejší je osud ideí, ktorých ani v minulosti nebolo veľa.

Zdá sa že pôjde najskôr o súboj dvoch ideí, teda tej, že „treba ísť mafii po krku ako po údenom“, a tej druhej, patriacej k originálnemu chiliazmu OĽaNO, totiž, že „dobre bude!“ Obe sú pre ďalšie riadenie spoločnosti mimoriadne dôležité, veď iba vďaka nim sa naša krajina dostala tam, kde je dnes. Dobro sa neodsúva niekde do budúcnosti, lebo nový chiliazmus sa v istých detailoch líši od starého.

Pokiaľ učenie pôvodne spočívalo v očakávaní skorého príchodu spasiteľa a jeho tisícročného kráľovstva na zemi, OĽaNO už svojho predsedu má. Onen príchod „kráľovstva slávy“ sa musí uskutočniť v priebehu pár mesiacov, ktoré nám ešte zostávajú do konca volebného obdobia. Nuž ako zaznelo v známej opere: „Prečo by sme sa netešili, keď nám pánboh zdravie dá?“

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda SR #koalícia #Igor Matovič #Veronika Remišová #Spasiteľ sveta